Ce se ascunde în spatele acestei fotografii, devenită virală pe internet. Primii trei lupi …

O fotografie realizata in nordul Canadei care imortalizeaza o haita de lupi a strâns 30.000 de like-uri si a fost distribuita de mai mult de 20.000 de utilizatori după ce a fost postată pe pagina de Facebook a Parcului Natural Vânători Neamţ.

Fotografia a fost preluata de pe site-ul theguardian.com, care a publicat descrierea facuta de fotograful Chadden Hunter/BBC NHU, cel care a surprins momentul.

„Haita de lupi O haita masiva de lupi, 25 de exemplare, la vanatoare de bizoni la Cercul Arctic, in nordul Canadei. In plina iarna, in Parcul National Wood Buffalo temperaturile oscileaza in jurul valorii de -40 de grade Celsius”.

Fotografia a devenit virala dupa ce un utilizator Facebook a explicat secretul din spatele fotografiei:

„Primii trei lupi sunt cei mai slabi si bolnavi. Ei imprima ritmul de mers intregii haite. Daca ar fi invers, ei ar ramane in urma si vor pieri. In caz de ambuscada, ei sunt primii sacrificati. Mergand in fata, acestia batatoresc poteca prin zapada, pentru a economisi puterile celor din urma lor. Sunt urmați de cinci lupi puternici care formează avangarda, iar in mijloc se afla averea haitei – 11 lupoaice. Apoi, alti cinci lupi care formeaza ariergarda. Si ultimul, aproape izolate de haita, este conducatorul. El trebuie sa-si vada toata haita, pentru a o controla, dirija, coordona si a da comenzile necesare.„, informează pagina de Facebook Andrey Matveev, citată de Parcul Natural Vânători Neamţ.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.