Ce se întamplă cu MAŞINA TA dacă o laşi mult timp în PARCARE. HABAR N-AVEAI ce se STRICĂ

Dacă plecaţi din oraş pentru mai mult de şase luni trebuie să va gândiţi ce se va întâmpla cu maşina voastră. Asta pentru că exista câteva lucruri care se pot strica la o maşină daca nu circuli cu ea în mod constant.

Iată ce se poate strica la o maşină dacă nu este folosită pentru o perioadă mai mare de timp:

1. Aerul condiţionat. Eeste primul lucru care cedeaza daca nu circuli cu masina o perioada mai mare de timp. Mai precis, freonul este cel care poata sa se scurga pentru ca toata instalatia contine garnituri din cauciuc care se pot strica daca masina nu este folosita.

2. Anvelopele. In afara faptului ca se poate invechi cauciucul, mai este o problema. Masinile care stau apasa pe anvelope si acestea pot sa se desumfle cu timpul. Roata prinde astfel o presiune neuniforma si se deformeaza.

3. Garnituri. Ele se crapa cu timpul in primul rand din cauza ca nu mai sunt unse, si in al doilea rand din cauza diferentelor de temparatura ale aerului.

4. Pompa de apă. Daca masina merge, circuitul lichidelor este continuu, dar daca masina sta pe loc reziduurile se deupun. Adica pompa de apa se poate bloca din cauza ruginii sau a reziduurilor ramase din cauza ca traseul licidelor nu s-a facut.

5. Termostatul. Daca masina nu a circulat de mult timp termostatul prin care circula antigelul poate sa cedeze. Inca ceva ce poata sa intervina cand este vorba despre termostat este blocarea lui. Daca masina ramane fara antigel mai mult timp, el se va bloca.

6. Discurile de frană. Fiind confectionate din metal, ruginesc. Daca mutam masina cu ele ruginite, putem sa avem ghinionul ca ele sa crape pur si simplu.

7. Relee. Din cauza schimbarilor de temparatura unele contacte se pot oxida. Asa se poate intampla si cu releele, care au in componenta lor acei papuci care oxideaza.

8. Injectoarele. Pot sa prezinte depuneri de la carburantii de slaba calitate. Specialistii recomanda sa pornim masina din cand in cand pentru a curata injectoarele cu ajutorul presiunii de la pompa de benzina/motorina.

9. Etrierele. Pot rugini, iar al doilea lucru, mai grav, care se poate intampla este cu pistonasele care imping placutele dupa ce s-a actionat frana. Mai apoi, exista si problema cu blocarea pistoanelor. Puteti avea surpriza ca masina care a stat mult timp in parcare sa nu mai aiba frana deloc.

10. Frâna de mană. Daca ai uitat frana de mana trasa, aceasta se poate bloca pentru ca arcurile riginesc si raman intinse, blocand astfel si placutele pe disc.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.