Ce se întâmplă dacă pui un cățel de usturoi în ghiveciul florilor

Usturoiul are, așa cum probabil știți, foarte multe beneficii pentru sănătatea oamenilor, dar și a plantelor. Punem pariu că nu știați acest truc minunat care vă va ajuta florile de apartament să crească mult mai frumos.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Acest aliment cu adevărat miraculos îți va transforma plantele. Așadar, dacă te-ai săturat ca florile tale să se usuce sau să fie mâncate diverse insecte, pune în ghiveci un cățel de usturoi și vei observa imediat diferențele.

Concret, spun specialiștii, usturoiul este un dușman al insectelor și larvelor, iar pe lângă faptul că le distruge, poate preveni și apariția lor. Totodată, crește și imunitatea plantelor de cameră și ajută la dezinfectarea rapidă a pământului din ghivecele cu flori.

Dar, pentru a avea rezultate maxime, usturoiul trebuie pus cu mare atenție în ghiveci. Tot ce trebuie să facI este să tai un cățel de usturoi în mai multe bucăți, apoi trebuie să plasezi bucățile de usturoi în ghiveci.

Efectele se văd imediat, însă pentru o bună protejare a florilor, această procedură trebuie repetată la fiecare două luni, așa că de acum nu o să mai ai probleme cu florile tale preferate din ghiveci, scrie spynews.

Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini

Usturoiul are multe beneficii pentru organismul nostru. Deși sunt mulți care îl evită fiindcă are un miros pătrunzător, e bine să știți că sunt multe trcuri care îndepărtează mirosul puternic de pe mâini.

Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini. Condimentul e folosit încă din antichitate de egipteni și babilonieni, greci, romani și chinezi. Era considerat, totodată, un bun medicament.

Dacă îl consumați în mod regulat, el chiar poate avea efecte benefice asupra funcționării organismului, poate ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Totuși, el trebuie pregătit corect pentru a ne putea bucura de toate aceste beneficii. Specialiștii recomandă ca atunci când mergem la piață sau la supermarket să cumpărăm usturoi de mărime mică fiindcă acela e cel mai bun.

Întrebarea la care se gândesc mulți este cum facem să curățăm usturoiul cât mai ușor. Răspunsul e chiar un truc la care apelau bucătarii profesioniști. Aceștia pun cățelul de usturoi pe tocător apoi, folosind partea lată a cuţitului, îl presează şi îl zdrobesc. Rezultatul: usturoiul se va curăța mult mai ușor, iar mirosul său nu se transferă pe palme. În plus, va elibera o aromă mult mai puternică după ce este adăugat în mâncare.

Lămâie și sare

Freacă bine mâinile cu o felie de lămâie și sare de mina, apoi spală-te cu apă fierbinte și vei vedea că mirosul de usturoi dispare. Lămâia este bună și să previi izul neplăcut de usturoi sau de ceapă. Înainte să cureți aceste legume și să le toci, este bine să te ungi pe mâini cu zeamă de lămâie, iar mirosul lor nu va mai intra în piele.

Zaț de cafea

După ce toci usturoiul sau ceapa, adaugă apă fierbinte peste cafeaua rămasă în ibric și spală-te bine, folosind eventual și o periuță fină, să te freci sub unghii. Clătește-ți mâinile și vor mirosi foarte plăcut. De asemenea, zațul de cafea ajută la exfolierea pielii și vor fi mai catifelate.

Săpun de inox

Săpunul de inox se folosește ca un săpun obișnuit pentru a îndepărta mirosurile neplăcute. Poate că ți se pare ciudat să te speli pe mâini cu un săpun din metal, care nu face niciun fel de spumă și promite totuși să te scape de mirosul de usturoi.

Dar nu e un metal oarecare, ci inox de bună calitate care atacă bacteriile și neutralizează mirosurile neplăcute de usturoi, ceapă, pește sau alte condimente picante.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.