Ce se intampla in corpul tau la 10 minute dupa ce bei Cola

Farmacistul Niraj a explicat pentru site-ul truththeory.com ce se intampla in organismul tau imediat dupa ce bei cola si care sunt efectele lui asupra organismului tau.

“Cola e plină de sirop de porumb şi fructoză, dar are şi săruri rafinate şi cofeină. Consumul îndelungat duce la probleme cu tensiunea, probleme de inimă, diabet şi obezitate”, a explicat farmacistul.

Iată 5 lucruri care se întâmplă cu corpul tău când bei Cola:

În primele 10 minute după ce ai băut 75 de ml, 10 lunguriţe de zahăr intră în sistemul tău. Cantitatea e atât de mare încât ai vomita în mod normal, dar acidul fosforic din suc taie senzaţia de greaţă.

La 20 de minute după ce ai luat o gură de Cola, ai un nivel crescut de insulină în sânge. Ficatul răspunde la asta transformând tot zahărul în grăsime.

La 40 de minute după ce ai băut sucul, absorbţia de cofeină e completă. Pupilele ţi se dilată, tensiunea creşte, iar ficatul mai “aruncă” nişte zahăr în organism.

La 45 de minute, producţia de dopamină, substanţă care precede formarea adrenalinei, îţi stimulează centrii nervoşi ai creierului. Acest efect e similar cu cel al heroinei.

La 60 de minute, vei simţi nevoia să te duci la baie şi vei fi iritat. O să mai vrei, probabil, să bei nişte suc.

Sursa: dailybreak.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.