Ce se intampla in Triunghiul Bermudelor? Iata ce spun unii cercetatori!

avionCe se intampla in Triunghiul Bermudelor?

Cunoscut de asemenea ca „Triunghiul Diavolului” aceasta zona din Oceanul Atlantic a starnit imaginatia unor scriitori si scenaristi. De-a lungul timpului, mai multe avioane, vapoare sau ambarcatiuni usoare au disparut fara urma in aceasta zona cuprinsa  intre Insulele Bermude, Porto Rico si Ford Fort Lauderdale. Au fost simple accidente sau fenomene paranormale? Care este explicatia acestor disparitii misterioase?

A fost misterul Triunghiului Bermudelor descifrat?

O echipa de cercetatori din Rusia sustine ca a descifrat misterul acestor disparitii din Triunghiul Bermudelor, conform Huffington Post. Acestia sustin ca disparitiile sunt provocate de un fenomen geofizic, acelasi fenomen care se afla la originea giganticelor cratere aparute brusc in Siberia in perioada verii.

Expertii sunt de parere ca in subsolul marin din Triunghiul Bermudelor exista pungi mari de gaz metan care la un moment dat se sparg violent. Gazele declansate de aceste pungi de gaz metan urca spre suprafata oceanului si produc pierderea flotabilitatii ambarcatiunilor care trec prin zona respectiva. Cand aceste gaze ajung in atmosfera ele pot produce pierderea portantei avioanelor care zboara prin aceasta zona si acestea se pot prabusi.

Omul de stiinta Igor Ielțov a sustinut pentru publicatia The Siberian Times ca fenomenul „Triunghiul Bermudelor” este un efect al reactiilor hidrantilor de gaze naturale. Hidrantii de gaze se descompun iar gheata metanica trece in stare gazoasa. Aceasta reactie se produce rapid, eliberand astfel volume uriase de gaz. Astfel, apa oceanului ajunge sa para ca fierbe iar vapoarele nu mai pot pluti si se scufunda. Acest fenomen cauzeaza si suprasaturarea anumitor portiuni atmosferice cu metan. Acest lucru provoaca turbulente puternice si face avioanele care trec prin zona sa se prabuseasca, dupa cum a explicat Ieltov.

Acesti hidranti de gaze naturale sunt amestecuri inghetate de apa si gaz si in special de metan. Astfel de amestecuri de solutii se gasesc de asemenea si in anumite regiuni siberiene. 3 cratere gigantice au aparut in perioada recenta in peninsulele siberiene Iamal și Taimir datorita degajarii unor astfel de acumulari de gaze.

Vladimir Potapov, coleg cu Ielțov a afirmat de asemenea ca principalul element al teoriei lor pentru explicarea craterului din Iamal este eliberarea gazelor din astfel de hidranti. El a mai adaugat ca au descoperit ca astfel de hidranti exista si in stratul de profunzime cat si in straturile superficiale ale solului si ca ei rabufnesc exploziv din subsol in cursul verii.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.