Ce se poate folosi în loc de mască de protecție: Autoritățile recomandă asta ca o ultimă soluție

Ce se poate folosi în loc de mască de protecție: Autoritățile recomandă asta ca o ultimă soluție

Ce se poate folosi în loc de mască de protecție: Autoritățile recomandă asta ca o ultimă soluție

În contextul pandemiei de coronavirus și a lipsei măștilor medicale de protecție, autoritățile americane din sănătate vin cu o „ultimă soluție” în caz de nevoie. Soluția propusă de americani se referă doar la o situație de criză, deoarece capacitatea de protecţie nu este cunoscută.

În cazul lipsei măştilor de protecţie împotriva noului coronavirus, personalul medical poate purta o bandană sau o eşarfă „ca ultimă soluţie”, au declarat joi serviciile de sănătate americane, relatează AFP, conform Agerpres.

„În cazul în care măştile sanitare nu sunt disponibile, angajaţii din domeniul sănătăţii pot folosi, ca ultimă soluţie, măşti artizanale (de exemplu, o bandană, o eşarfă) pentru a trata pacienţii cu COVID-19„, a afirmat Centrul de Control al Bolilor (CDC) în „Strategiile pentru optimizarea furnizării de măşti”.

Aceste măsuri de protecţie fac parte din sfaturile care trebuie urmate, doar într-o situaţie de „criză”.

CDC subliniază că aceste mijloace de ultimă soluţie trebuie „utilizate cu grijă”, deoarece „nu sunt considerate echipamente de protecţie individuale, iar capacitatea lor de protecţie nu este cunoscută”.

În mod ideal, ele trebuie combinate cu o vizieră de protecţie care acoperă întreaga faţă până la urechi, specifică CDC.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat joi că producătorii „au crescut acum la zeci de milioane producţia lor de măşti N-95, care vor oferi angajaţilor noştri protecţia de care au nevoie”.

Potrivit Universităţii John Hopkins, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns joi la peste 10.000, dintre care 154 de decese, în Statele Unite.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.