Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă posteşti timp de 3 zile. Cum te schimbă postul cu apă

Se crede că postul cu apă scade riscul de boli cronice, inclusiv diabet și boli de inimă. În plus, cercetările sugerează că postul cu apă poate suprima genele implicate în creșterea celulelor canceroase.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Postul este una dintre cele mai vechi practici din istoria omenirii. De exemplu, utilizarea terapeutică a postului datează cel puțin din secolul al V-lea î.Hr. , când medicul grec Hipocrate îl recomanda pacienților care prezentau anumite simptome de boli.

Există multe diete care promovează abținerea de la a mânca și a bea orice altceva decât apă pentru o anumită perioadă de timp. Descoperă ce se întâmplă cu organismul tău după un post de 3 zile.

Pielea unui adult acoperă aproximativ 2 metri pătrați din suprafață și reprezintă aproximativ 20% din greutatea corporală totală. Postul cu apă declanșează auto-reînnoirea celulelor pielii. Cercetătorii sugerează că procesul începe după 18-20 de ore de post și atinge vârfuri după 48-72 de ore. În plus, procesul de reînnoire celulară poate proteja și împotriva bolii Alzheimer și a bolilor de inimă.

Postul îți poate stimula metabolismul

Hormonii, insulina și leptina joacă un rol crucial în metabolismul organismului. Insulina ajută la stocarea nutrienților din fluxul sanguin. Cercetările arată că postul cu apă ar putea face organismul mai sensibil la acești hormoni. Un nivel mai ridicat de sensibilitate crește eficacitatea acestor hormoni, ceea ce înseamnă că organismul tău va fi capabil să scadă zahărul din sânge și să prevină obezitatea.

Poate stimula funcția creierului

Postul a fost prescris pentru prima dată ca tratament pentru epilepsie în urmă cu mai bine de 2.000 de ani. Mai mult, cercetările indică faptul că postul ajută la limpezirea minții și la recăpătarea simțurilor, stimulând totodată și funcționarea creierului. De asemenea, postul poate să îmbunătățească funcția cognitivă, să oprească declinul cognitiv legat de vârstă, să reducă neurodegenerarea, să reducă leziunile creierului și să îmbunătățească recuperarea funcțională după accident vascular cerebral.

Se crede că postul cu apă scade riscul de boli cronice, inclusiv diabet și boli de inimă. În plus, cercetările sugerează că postul cu apă poate suprima genele implicate în creșterea celulelor canceroase.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.