Ce spune grupa de sânge despre personalitatea și compatibilitatea ta cu ceilalți?

grupa-de-sangeSangele este viata, sangele este ceea ce ne hraneste si ne curata corpul. Insa asa cum sangele ajuta si sustine corpul biologic, se pare ca are un impact important si o legatura directa si cu personalitatea noastra. Grupa de sange iti poate reflecta personalitatea, atat trasaturile pozitive cat si pe cele negative.

Haideti sa vedem ce calitati poseda fiecare grupa de sange si si compatibilitatile dintre acestea.

Grupa de sange O

Cei cu grupa de sange de tip O sunt prietenosi si foarte comunicativi. Ei au spirit de initiativa, desi nu termina mereu ceea ce au inceput. Creativi si placuti, iubesc sa fie in centrul atentiei si par foarte increzatori.

In general sunt singuratici sau lideri intuitivi, orientati pe rezultat, increzatori in propriile forte si indrazneti. Rezista mai bine in conditii de stres, spre deosebire de alte tipuri de sange, au sisteme imunitare mai puternice, un fizic mai puternic si o natura mai atletica. Tipul O are tendinta de a avea o circulatie lenesa, de aceea cate o ora pe zi de exercitii fizice intense ar fi foarte benefice.

Trasaturi pozitive: Ambitiosi, atletici, robusti si plini de incredere. Lideri innascuti.
Trasaturi negative: Aroganti, vanitosi, insensibili si cruzi.
Personalitati faimoase cu grupa de sange O: Al Capone, Gerald Ford, Mikhail Gorbachev, John Gotti, Crystal Kay, Queen Elizabeth II, John Lennon, Paul Newman, Elvis Presley, Ronald Reagan

Grupa de sange A

Desi in aparenta calmi, au standarde atat de inalte (perfectionisti) incat in interior sunt niste bombe cu ceas. Grupa de sange de tip A sunt cei mai artistici dintre toate grupele de sange. Pot fi sfiosi, sunt constiinciosi, de incredere si sensibili.

Sunt de regula cooperanti, sensibili, destepti, pasionali si inteligenti. Deseori isi ascund emotiile pentru a le face altora pe plac, insa pana la un moment dat, cand vor lasa emotiile sa izbucneasca la suprafata. Multi sunt tensionati, nerabdatori si au probleme cu somnul. Desi au capacitati de lider, refuza functiile de conducere pentru ca sistemul lor prea tensionat nu face fata stresului. In Japonia sunt multe persoane cu grupa de sange “A” si multi lucreaza in domeniul cercetarii stiintifice. Sunt persoane care fac descoperiri si dezvolta ramuri precum stiinta, economia, comertul etc. Studiile lor asupra microflorei si in alte ramuri ale medicinei sunt printre cele mai bune si mai meticuloase din intreaga lume. Sunt perfectionisti. Aceasta calitate este demonstrata si in perfectionarea echipamentelor electronice cum ar fitelevizoarele, dar si dezvoltarea unor masini mult mai ieftine dar si mai eficiente decat in SUA, de exemplu.

Persoanele cu grupa de sange A tind sa aiba constitutii mai vulnerabile. Prea mult stres le poate slabi sistemul imunitar mai repede decat in cazul oricarei alte grupe de sange. Aciditatea scazuta este o problema des intalnita la cei cu grupa A, unii avand aceasta problema chiar de la nastere, de aceea trebuie sa aiba grija sa nu exagereze cu consumul de proteine de origine animala. Trebuie sa consume enzime digestive si alimente sau bauturi fermentate. Nu este nicio surpriza ca produsele fermentate precum Miso si Natto au un rol atat de important in regimul alimentar japonez, pentru facilitarea digerarii proteinelor. Japonezii consuma si peste crud, care este mai usor de digerat decat cel gatit.

Trasaturi pozitive: Conservatori, introvertiti, rezervati, rabdatori si punctuali. Perfectionisti.
Trasaturi negative: Obsesivi, incapatanati, plini de sine si mandri.
Personalitati faimoase cu grupa de sange A: George H. W. Bush, Ayumi Hamasaki, O.J. Simpson, Britney Spears, Alan Alda, Adolf Hitler, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Jet Li, Maki Nomiya, Rick James

Grupa de sange B

Hotarati si orientati pe rezultat, tipul B va incepe o sarcina si o va duce pana la capat, cu rezultate foarte bune. Tipul B sunt individualistii grupelor de sange si isi gasesc propriul drum in viata.

Persoanele cu grupa de sange de tip B sunt foarte echilibrate: filozofi precum tipul A, dar si ambitiosi precum tipul O. Sunt empatici, inteleg usor punctele de vedere ale altora, insa ezita sa infrunte direct o provocare sau o confruntare. Cameleonici si flexibili, sunt buni prieteni.

Trasaturi pozitive: Creativi, pasionali, iubitori de animale, optimisti, flexibili si individualisti.
Trasaturi negative: Uituci, iresponsabili si egocentristi.
Personalitati faimoase cu grupa de sange B: Akira Kurosawa, Jack Nicholson, Luciano Pavarotti, Tom Selleck, Mia Farrow, Paul McCartney, Leonardo DiCaprio, Vince Young

Grupa de sange AB

Tipul AB au personalitati dualiste. Pot fi si sociabili dar si timizi, increzatori sau tematori. Desi sunt responsabili, prea multa responsabilitate nu le face bine. Sunt de incredere si le place sa-i ajute pe altii.

Pot fi foarte incantatori si populari. Nu se lasa impresionati de lucrurile mici si pot fi considerati spirituali si uneori chiar “ciudati”. Numai 2 – 5% din populatie are grupa de sange AB. Tipul AB are o viata interesanta , asa ca daca ai un prieten cu grupa de sange AB, te poti considera norocos! Veti trai momente minunate impreuna!

Ca si tipul A, si cei cu grupa de sange AB au rezistenta slaba la stres. Sunt mai puternici si mai activi decat tipul A, dar trebuie sa acorde atentie stresului, altfel isi pot compromite imunitatea.

Uneori este dificil sa fii de tipul AB. Acestia nu pot trai dupa regulile cuiva. Daca se simt prea incorsetati vor “rupe latul” si vor face lucrurile dupa propriile reguli. In ceea ce priveste preferintele alimentare, acestia trebuie sa afle daca sunt mai apropiati de B sau de A. De exemplu, lactatele cum ar fi chefirul pot fi foarte bune pentru ei sau pot sa le faca foarte rau.

Trasaturi pozitive: Stapaniti, controlati, rationali, introvertiti si empatici.
Trasaturi negative: distanti, critici, nehotarati si neiertatori.
Personalitati faimoase cu grupa de sange AB: John F. Kennedy, Marilyn Monroe, Mick Jagger, Thomas Edison, Bob Sapp, Miyavi, Jackie Chan, Ken Kitamura

Compatibilitatea dintre grupele de sange

A este cel mai compatibil cu A si AB
B este cel mai compatibil cu B si AB
AB este cel mai compatibil cu AB, B, A si O
O este cel mai compatibil cu O si AB

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.