Ce sunt implanturile dentare cu incarcare imediata si care sunt avantajele lor?

In trecut, persoanele care isi pierdeau dintii nu aveau la dispozitie decat solutii rudimentare, precum protezele dentare mobile. Odata cu progresele medicinei si cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut tratamente revolutionare, mult mai eficiente, care ii ofera fiecarui pacient o senzatie identica cu aceea a dintilor naturali.

Printre acestea, se remarca diferitele tipuri de implanturi dentare cu incarcare imediata, care sunt apreciate nu numai pentru calitatea deosebita, ci si pentru rapiditate.

Cine poate beneficia de sistemele de implant dentar intr-o zi?

Exista mai multe sisteme de reconstruire a danturii cu incarcare imediata. Ele permit realizarea atat a implanturilor, cat si a lucrarii fixe intr-o singura zi, fara a mai fi nevoie de efectuarea unor proceduri de aditie de os. In acest fel, timpul de asteptare se scurteaza la minimul posibil.

Aceste sisteme inovative le sunt recomandate persoanelor edentate, adica pacientilor care nu mai au deloc dinti. De asemenea, ele sunt potrivite si in cazul celor care mai au putini dinti ramasi pe arcade, acestia fiind, de asemenea, cu indicatie de extractie.

Care sunt avantajele unor implanturi dentare cu incarcare imediata?

Principalul avantaj este reprezentat, bineinteles, de rapiditatea cu care se desfasoara tratamentul. Intr-o singura zi, pacientul se alege cu o proteza dentara fixa pe 4 sau 6 implanturi, iar cu ajutorul acesteia poate sa manance imediat dupa interventie. In acest fel, este eliminata perioada de asteptare specifica unor operatii mai complexe, precum sinus lifting, aditie de os sau repozitionare de nerv.

Pe langa durata mult redusa a tratamentului, aceste implanturi dentare ofera, de asemenea, si avantajul unui pret convenabil, tocmai datorita faptului ca este nevoie de un numar redus de implanturi fata de solutiile clasice si ca nu mai este necesara efectuarea in paralel a altor proceduri.

Tipuri de implant dentar intr-o singura zi

Exista mai multe solutii cu incarcare imediata, astfel incat fiecare pacient, indiferent de cauza pierderii dintilor, de varsta sau de alte particularitati, poate beneficia de ajutor.

Sistemul german Fast & Fixed Bredent, de exemplu, foloseste atat implanturi dentare drepte, cat si angulate la 35 de grade, pe care lucrarea fixa provizorie este atasata in circa 24 de ore de la operatia de inserare, urmand ca pacientul sa revina dupa 3 pana la 6 luni pentru montarea lucrarii fixe definitive.

Implantul dentar INNO este produs in Coreea de Sud si foloseste o tehnologie speciala, la un pret mediu fata de celelalte sisteme existente pe piata. El prezinta o suprafata special tratata, care face ca integrarea in os sa fie mai rapida. Durata poate fi redusa si mai mult prin utilizarea tehnologiei factorilor de crestere PRGF-Endoret. Aceasta foloseste plasma bogata din sangele pacientului, pentru accelerarea proceselor de vindecare si osteointegrare.

O alta solutie ce isi are originea in Coreea de Sud este reprezentata de implanturl Megagen AnyRidge, care a introdus conceptul inovator al spirelor progresive Knife Thread. Spirele asigura atat protectia osului cortical, cat si posibilitatea atasarii unei coroane fixe in aceeasi sedinta.

Despre alte implanturi dentare cu incarcare imediata, precum cele subperiostale sau solutia All-on-4 & All-on-6 Nobel Biocare puteti afla detalii cerand sfatul unui specialist. Vizitati un cabinet stomatologic si, impreuna cu un medic specialist, veti beneficia de cele mai bune solutii pentru sanatatea proprie!

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.