Ce trebuie să faci dacă spargi o oglindă. Metoda care te scapă de 7 ani de ghinion

Unii ar putea să nu înțeleagă relevanța pe care o are spargerea unei oglinzi sau originea importanței acesteia. Dacă spargi o oglindă nu numai că provoacă mizerie, dar poate provoca și unele emoții pentru cei dintre noi care sunt superstițioși. În România există tradiții, obiceiuri, dar și superstiții străvechi legate de acest lucru.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Tradiții și obiceiuri vechi de când lumea

Acest mit a început la romani. Ei credeau că sufletul se va regenera la fiecare 7 ani. În esență, când spargi o oglindă, aștepți un suflet complet nou care să te scape de ghinion. Alții credeau că oglinzile erau de fapt dispozitive ale zeilor. Spargerea unei oglinzi i-ar fi mâniat pe zei, care chinuiau apoi persoana care spărgea oglinda. Oricum ar fi, spargerea unei oglinzi se spune că vă aduce o grămadă de nenorociri, cu excepția cazului în care utilizați unul dintre aceste trucuri.

Dacă spargi o oglindă ești urmat de 7 ani de ghinion

De ce trebuie să fie șapte de ghinion în loc de doar o zi sau două? Această superstiție datează din epoca romană, când credeau că dura șapte ani pentru ca un suflet să se reînnoiască. Mitul în sine datează mult mai departe, cele mai vechi oglinzi pe care le cunoaștem datează din Anatolia în 6.000 î.Hr.

Printre multitudinea de tradiții și obiceiuri există unul care spune că este bine să arunci sare peste umărul stâng. Superstițiile spun că dacă faci asta arunci sarea direct pe Diavolul care se ascunde acolo. O altă opțiune ar fi să vă curățați corpul cu apă sărată.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru ar fi să adăugați două linguri de sare în apa de baie. Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu vi se potrivește, atunci încercați să puneți sare de mare în colțul fiecărei camere și sub fiecare pervaz. Se spune că acest lucru vă protejează întreaga casă de spiritele nedorite.

Superstiții în România care te ajută să scapi de ghinion

Alte superstiții și, bineînțeles tradiții și obiceiuri, spun că este bine să te rotești de trei ori în sens invers acelor de ceasornic. Tradiția spune că dacă o faci după ce spargi oglinda, gestul va încurca spiritele. Important este nu amețiți prea tare în acest proces sau s-ar putea să spargeți ceva din nou.

Măcinați oglinda într-o pulbere fină

Un alt sfat venit din vechile tradiții și obiceiuri spune că este bine să măcinați cioburile oglinzii într-o pulbere fină. Acest lucru vă împiedică să vă vedeți reflexia în cioburile sparte. Cu toate acestea, trebuie să fii foarte atent. Există mai multe moduri de a măcina sticla, așa că folosiți orice metodă preferați. Nu uitați să purtați ochelari de protecție și mănuși, deoarece este posibil ca sticla să vă sară în ochi în timpul procesului.

Sfatul este să reutilizați oglinda spartă

Există atât de multe opțiuni de bricolaj pentru sticla spartă. Folosirea sticlei sparte pentru a crea un efect de mozaic adaugă într-adevăr o lumină deosebită în casă. Folosiți cioburile pe exteriorul unui terariu sau chiar pe o tavă pentru ca accidentul să pară de înaltă clasă. Unii oameni o numesc stângăcie, alții îi spun creativitate.

Alte superstiții spune că este bine să înegrim oglinda spartă cu ajutorul flăcării. Folosiți flăcări pentru a înnegri fragmentele oglinzii, apoi îngropați-le exact un an mai târziu. Puteți folosi un chibrit, o lumânare, brichetă, flacăra de la aragaz sau orice altceva capabil să ia foc.

Tradiția spune că cel mai bine să îngropi cioburile

Îngropați cioburile foarte adânc în pământ, unde spiritele nu le pot găsi, mai spun tradițiile și obiceiurile vechi. Cel mai bine este să faceți acest lucru noaptea, astfel încât reflexia dvs. este mai puțin probabil să fie luată odată cu cioburile, mai spun vechi superstiții românești. Adu un prieten cu tine dacă ți-e frică de întuneric și fii atent la lumina lunii.

S-ar putea să vă întrebați cum ar trebui să știți dacă metoda pe care ați încercat-o a funcționat. Răspunsul este destul de simplu, dacă totuși îți poți vedea reflexia într-o oglindă, atunci sufletul tău este în siguranță, spun bătrânii. Dacă doriți să fiți în siguranță, atunci este foarte bine să aveți la voi un farmec de noroc, cum ar fi un trifoi cu patru foi sau o potcoavă.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.