Ce trebuie să mănânci pentru a scăpa de insomnii. Aceste alimente te vor face să dormi ca un bebeluș

Somnul din timpul nopții este esențial pentru o viață sănătoasă, atât la adulți cât și la copii. Dar, dacă vrei să te odihnești cum trebuie să ai mare grijă ce mănânci seara pentru că unele alimente provoaca insomnii.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Specialiștii sunt de părere că alimentația poate juca un rol important în acest sens și sunt câteva ingrediente care contribuie la un somn odihnitor. Dacă avem grijă ce consumăm, cel mai probabil nu ne vor mai trezi atât de des.

Așadar, dacă aveți probleme cu somnul, trebuie neapărat să știți cum mâncarea ne poate infruența calitatea acestuia. Contează foarte mult ce mâncăm la ultima masă, dar și pe timpul zilei. Este important să consumați alimente bogate în melatonină și triptofan, două ingrediente care contribuie la calitatea acestui moment atât de important în viața noastră.

Concret, specialiștii recomandă, dacă vrem să scăpăm de insomnii, consumul de migdale. O cantitate foarte mică, mâncată în a doua parte a zilei poate aduce schimbări notabile în ceea ce privește calitatea somnului. La fel și cana de lapte. Este ideală pentru cei care nu pot dormi.

Cerealele și anumite feluri de carne alungă insomnia. Fulgii de ovăz, semințele și nucile de orice fel, ouăle, carnea de pește, tofu, brânzeturile, ananasul, ardeiul sau bananele ar trebui să facă parte din alimentația zilnică, pentru un somn odihnitor.

Ce obiceiuri te scapă de insomnii

Înafară de alimentația sănătoasă, ceaiurile calmante vă pot scăpa și ele de insomnii. O cană de ceai de mușețel, tei, lavandă, păducel, busuioc sau sunătoare, înainte de a merge la culcare, vă poate ajuta să vă relaxați și să vă odihniți mai bine.

Mai mult decât atât, asigurați-vă că pe parcursul zilei nu consumați o cantitate mare de cafea sau de băuturi care conțin cofeină, pentru că pot afecta calitatea și durata somnului.

Totodată, mai spun specialiștii, este important să aveți o rutină și să încercați să mergeți la culcare în fiecare seară la aproximativ aceeași oră, cât mai devreme.

Întunericul din cameră vă poate ajuta să adormiți mai repede. Este recomandat să nu stați cu ochii în ecrane înainte de culcare. Lumina de la telefon, tabletă sau televizor este foarte obositoare pentru ochi și vă poate face să adormiți mai greu, mai scrie sursa amintită mai sus.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.