Ce trebuie sa urmaresti cand vrei sa achizitionezi un stivuitor?

Este posibil sa cauti sa investesti intr-un nou stivuitor de vanzare pentru a creste productivitatea sau pentru ca echipamentul tau existent nu poate oferi o munca eficienta. De la ridicarea diferitelor materiale precum lemn, pietris, nisip si alimente pana la transportul de paleti grei, stivuitoarele iti mentin logistica in functiune.

A sti de unde sa incepi atunci cand cumperi un stivuitor de vanzare poate fi o adevarata provocare. Gasirea stivuitorului potrivit pentru compania ta necesita o perspectiva specializata daca speri sa gasesti cea mai rentabila si productiva masina. Pe langa sursa de alimentare, trebuie sa iei in considerare si sa evaluezi o varietate de factori care iti influenteaza costul pe termen lung, inclusiv sarcina stivuitorului si cat de sus poate ridica masina.

Ia in considerare urmatoarele sfaturi inainte de a achizitiona stivuitoare deoarece acestea sunt o investitie importanta, asa ca trebuie sa te asiguri ca profiti la maxim de achizitia ta.

Nou vs. folosit

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care trebuie sa le pui este daca achizitionezi stivuitoare de vanzare noi sau daca o unitate uzata ar functiona. Cu varietatea de stivuitoare de vanzare disponibile, chiar si acest tip de detaliu iti poate economisi timp si iti poate creste productivitatea.

Capacitate

Atunci cand alegi capacitatea stivuitorului, trebuie sa iei in considerare sarcina, deoarece o capacitate mai mare inseamna costuri mai mari. Asigura-te ca iei in considerare greutatea medie a incarcaturii, atasamentele si orice tendinte sau schimbari pe care le-ai experimentat in ultimii ani.

Cand cumperi un stivuitor nou, obtii piese si tehnologie noua. Cheia este sa stii ce sa cauti si sa gasesti stivuitoare de vanzare la cele mai mici preturi.

Diferitele tipuri de stivuitoare si scopul lor

Tipurile de stivuitoare variaza. In functie de nevoile tale, un stivuitor se poate potrivi mai bine decat altul. In termeni generali, iata care sunt caracteristicile diferitelor tipuri de stivuitoare:

Stivuitoarele electrice au o autonomie limitata, dar pot fi incarcate pana la utilizare pentru perioade lungi. Sunt, de asemenea, cele mai silentioase si mai sigure. Sunt cel mai bine folosite pentru lucrari in interior si sunt si cele mai accesibile.

Stivuitoarele hibride diesel-electrice au o autonomie mai extinsa decat cele electrice. Totusi, sursa lor de energie este limitata la motorina. De asemenea, sunt mai zgomotoase decat modelele electrice. Datorita acestor caracteristici, sunt cele mai bune pentru utilizare in aer liber.

Daca rulezi echipamentul 24 de ore pe zi, stivuitoarele pe gaz sunt cele mai indicate. Ofera niveluri ridicate de eficienta la costuri reduse de combustibil datorita duratei lungi de actiune si a timpilor de realimentare rapid, dar nu sunt la fel de puternice ca alte modele. Ele sunt, de asemenea, cel mai bine folosite pentru munca in interior.

Stabileste-ti bugetul

Acorda-ti timp pentru a-ti revizui bugetul pe care sa il aloci pentru un stivuitor de vanzare. Iti vei dori sa cumperi cea mai buna masina cu caracteristici bonus sau bugetul tau acopera doar elementele esentiale? Stabilirea unui plan financiar te va ajuta sa economisesti resurse si bani si in acelasi timp, te va ajuta sa iti restrangi optiunile.

Accesorii

Atasamentele pot spori foarte mult productivitatea si pot reduce capacitatea totala, asa ca ia in considerare accesoriile atunci cand alegi stivuitoare de vanzare.

Inaltimea

Cand alegeti inaltimea, trebuie sa incepi cu greutatea maxima a sarcinii si sa alegi un stivuitor de vanzare care sa se potriveasca cu greutatea respectiva sau chiar putin mai greu.

Tipul motorului

Daca aplicatiile tale implica lucrul cu alimente, produse farmaceutice sau lucru in subteran, vei avea nevoie de un motor de tip electric. Pe de alta parte, vei avea nevoie de motoare diesel atunci cand utilizarea implica aplicatii grele.

Tipul anvelopei

Daca utilizezi stivuitorul in principal in interior, vei avea nevoie de un anumit tip de anvelope, care sunt mai putin costisitoare si au un alt tip de raza de viraj. Cu toate acestea, daca lucrezi in principal in aer liber, trebuie sa utilizezi anvelope pneumatice solide.

Greseli frecvente la cumpararea unui stivuitor

Achizitionezi pentru prima data un stivuitor sau nu esti sigur ce tip de stivuitor de vanzare sa cumperi? Evita aceste greseli comune:

Cumparare numai pe baza pretului

Nu cumpara automat cel mai ieftin stivuitor care indeplineste cerintele tale minime de capacitate. Aminteste-ti ca exista si alti factori pe care trebuie sa ii iei in considerare inainte de a cumpara stivuitoare de vanzare, altul decat pretul si capacitatea.

Cumpara de la un magazin de incredere de stivuitoare

Trebuie sa cumperi stivuitoare de vanzare de la un magazin de incredere care poate efectua intretinere generala si de urgenta atunci cand ai nevoie. Daca nu cumperi de la un magazin specializat in stivuitoare de vanzare, exista sansa sa cumperi o masina de calitate scazuta care se defecteaza usor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.