Ce va aduce anul 2016 in pokerul din Romania?

jetoaneRomania este una dintre tarile care inainte de anul 1945 si in special in perioada antebelica se lauda cu doua dintre cele mai frumoase cazinouri din Europa. Adevarate bijuterii arhitectonice, caziniourile din Sinaia si de la Constanta au reprezentat punctele principale de atractie ale acelei perioade. Astazi, la peste 70 de ani de la glorioasa perioada a cazinourilor romanesti, piata de profil din Romania se poate mandri cu numeroase cazinouri terestre si in special cu o puzderie de cazinouri online, la care se poate juca diverse jocuri, printre care, un loc special il ocupa jocul de poker. Daca pana acum cativa ani, jucatorii de poker romani nu erau atat de bine reprezentanti (cu exceptia, desigur, a faimosului jucator canadian de origine romana, Daniel “Kid Poker” Negreanu), la momentul actual, Romania are jucatori profesionisti de poker care s-au remarcat prin rezultatele obtinute in la nivel masculin, cat si feminin. In ceea ce priveste acest aspect, jucatorii romani prezinta un potential deosebit de dezvoltare, o inteligenta nativa, dublata de o ambitie si determinare sporite, care le permit sa exceleze in acest sport al mintii.

In ceea ce priveste castigurile financiare, perioada de dinainte de 2016 s-a dovedit a fi una fructoasa pentru jucatorii de poker din tara noastra. Nu mai putin de sase jucatori au depasit pragul unor castiguri de $500000, dintre care trei deja au depasit baremul de $1 milion. Jucatori precum Ionel Anton ($1.917.633), Mihai Manole ($1.844.030) si Dan Murariu ($ 1.018.613) au reprezentat cu mandrie drapelul romanesc la competitiile internationale, iar unii dintre ei participa chiar zilele acestea la turneul international PCA 2016, care reuneste peste 100 de evenimente in acdrul aceluiasi festival de poker. In topul jucatorilor romani care onoreaza tara noastra cu prestatiile lor se numara si Antoanell Judet, Teodor Caraba, Ciprian Hrisca, Alain Medesan sau Claudiu Secara. Daca la masculin stam foarte bine, la capitolul feminin, perspectiva oferita de noul an tinde sa sporeasca increderea in reprezentantele noastre.

Una dintre cele mai reprezentative jucatoare de poker din Romania, Luciana “luckyno75” Manolea le ofera barbatilor o perspectiva de la inaltimea celor $2,5 milioane castigate pana in prezent din acest sport al mintii. In mod cert, Luciana Manolea isi doreste sa calce pe urmele celebrului roman, Daniel “Kid Poker” Negreanu, care cu peste $15 milioane castigate din poker si faima mondiala, reprezinta cel mai de seama jucator de poker roman. Faptul ca acesta este ambasador al pokerului in cadrul PokerStars l-a ajutat sa promoveaza international sportul mintii, devenind ceea ce este datorita acestui joc, evoluand intr-o companie selecta de jucatori profesionisti si facandu-ne sa ne simtim mandri ca prin venele lui curge sange romanesc. Kid Poker s-a remarcat de-a lungul activitatii sale intr-o serie de turnee interesante, in care a jucat diferite versiuni ale jocului de poker, pe multe dintre acestea reusind sa le si castige.

“Jocul de poker nu se bazează pe noroc, ci pe matematica, psihologie si disciplina.”, Anton Ionel

Este bine cunoscut faptul ca pokerul este un sport al mintii, care dezvolta atat celulele nervoase, cat si ofera un grad ridicat de relaxare. Jocul de poker este o modalitate foarte placuta de petrecere a timpului liber, insa, totodata este si o forma de intrecere cu tine insusi. Acest joc scoate la iveala anumite caracteristici ale fiecarui individ, precum determinarea, ambitia sau dorinta de auto-depasire, care il pot pune in evidenta ca persoana si contribuie la creearea unei personalitati mai puternice. Jucatorii romani de poker au depasit limitele teritoriale ale tarii noastre, participand din ce in ce mai des la competitii de anvergura mondiale. Iar faptul ca tara noastra a cunoscut o dezvoltare accelerata in acest sport i-a determinat pe organizatorii de mari turnee si competitii internationale sa ia in calcul Romania ca loc de desfasurare a unor evenimente importante dedicate acestui joc. La acest lucru au contribuit atat progresele inregistrate de catre jucatorii romani de poker care au dovedit tuturor ca sunt bine pregatiti, cat si faptul ca tara noastra are, din punct de vedere turistic, de oferit foarte multe. In aceste conditii, tara noastra se pregateste pentru un an 2016 care o sa fie mult mai activ din punct de vedere al sportului mintii, atat pe plan intern, cat si pe plan international.

Daca unii dintre jucatorii nostri de poker si-au propus sa repete performantele realziate in trecut, altii si-au propus sa le intreaca si sa stabileasca noi recorduri personale. Fiind un un joc al mintii, pokerul presupune o combinatie intre miscari inteligente, matematica, citirea adversarilor si stapanirea propriilor emotii.

„La masa de joc trebuie sa stii sa-ti citesti adversarii. Eu joc omul, nu cartea. Pe lângă asta, am studiat foarte mult.” , Anton Ionel

Cu siguranta ca la unul dintre cele mai importante evenimente de poker care vor avea loc in acest an in tara noastra, Poker Grandfest 300, chiar in aceasta luna (editiile trecute a avut loc in Brasov si la Bucuresti), multi dintre acesti jucatori de poker vor fi prezenti. Numarul participantilor la astfel de turnee este in crestere de la an la an, iar la intrecerile care au loc online, numarul participantilor s-a dublat in ultima perioada. Acest sport al mintii este cea mai buna metoda de petrecere a timpului liber, iar romanii au inteles ca doar exersand in cadrul unor competitii organizate, nivelul lor va cunoaste imbunatatiri. Iar ceea ce reprezinta un pas inainte, pe langa faptul ca romanii au inceput sa inteleaga din ce in ce mai bine acest joc, iar numarul competitiilor care se desfasoara in Romania a crescut, ponderea romanilor care participa si chiar castiga competitii internationale este din ce in ce mai mare. Si cum ar spune un vechi obicei traditional romanesc, cel putin in ceea ce priveste jocul de poker, in Romania “semne bune, anul are”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.