Cea Mai Bună Prăjitură cu Ciocolată din Lume
Cei mai mulți dintre noi nu avem timp de aventuri culinare, și de aceea avem tendința să alegem doar acele rețete recomandate de un prieten sau moștenite din familie.
Oferte Early Booking pana la 31 ianuarie! Profita acum!
Prăjitura cu ciocolată de mai jos a fost catalogată ca fiind cea mai bună din lume, și totodată cel mai ușor și rapid de preparat.
Este o rețetă care aparține francezilor. Rețetă Prăjitură cu Ciocolată Cea Mai Bună Prăjitură cu Ciocolată din Lume
INGREDIENTE
• 300 g de ciocolată
• 200 g de unt
• 180 g de zahăr
• 5 ouă
• 4 linguri de lapte
• 4 linguri de făină
PREPARARE
Topim ciocolata pe baie de aburi (bain-marie), și incorporăm laptele și zahărul. Luăm vasul de pe foc și adăugăm untul tăiat bucăți (la temperatura camerei). Se lasă amestecul să se răcească puțin, apoi se adaugă gălbenușurile, unul câte unul.
La final incorporăm și făina. Batem albușurile spumă, și le punem și pe ele în compoziție. Turnăm compoziția într-o formă de tort unsă cu unt, și o dăm la cuptorul încins în prealabil pentru circa 35 de minute. Dacă alegem acest interval de coacere, prăjitura va fi crocantă la exterior, și moale la interior.
Dacă facem prăjitura pentru copii, o putem lăsa mai mult în cuptor, pentru a se coace mai bine. La rețetă se pot adăuga aromele preferate: esență de rom, vanilie, migdale, portocale, vanilie, scorțișoară, nucșoară, etc. Pentru o cantitate mai mare, se pot dubla sau tripla ingredientele. Sursa:lataifas.ro