Verdens Beste – cea mai bună PRĂJITURĂ DIN LUME
Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.
Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló
START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE
INGREDIENTE pentru blat (tavă 40×30 cm)
100 gr unt la temperatura camerei
100 gr zahăr
100 gr făină
un plic praf de copt
4 gălbenuşuri
4 linguri lapte
Ingrediente pentru bezea
4 albuşuri
100 gr de zahăr
1 linguriţă zeamă de lamaie
100 gr fulgi de migdale
Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.
Ingrediente pentru crema
4 gălbenuşuri
20gr amidon
20 gr făînă
100gr zahăr
450ml lapte
5 gr gelatină + apă rece
300ml smântână pentru frişcă (foarte rece)
Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.
PLAN DE LUCRU – cea mai bună prăjitură
Pentru început prajim uşor fulgii de migdale. Îi punem într-o tigaie şi lăsăm câteva minute pe foc, amestecăm din când în când pentru a nu se arde.
Pentru prepararea blatului, mixăm untul la temperatura camerei împreună cu zahărul, până cândobţinem consistentă unei creme.
Adăugăm pe rând gălbenuşurile şi mixăm, apoi turnam făînă amestecată cu praful de copt (cernute) şimixăm. La final adăugăm şi laptele şi omogenizam până obţinem aluatul.
Întindem aluatul într-o tavă (40x 30 cm). Am folosit o formă dreptunghiulară cu pereţii detasabili. Acoperim cu o hârtie de copt fundul tăvii. Apoi distribuim uniform aluatul obţinut.
Pentru bezea, mixăm albuşurile cu un praf de sare şi zeamă de lămâie, iar spre final adăugăm zahărulşi mărim viteză şi mixăm până obţinem o spumă fermă.
Întindem spumă de albuşuri peste blatul de gălbenuşuri, nivelăm apoi adăugăm fulgii de migdale.
Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.
Lăsăm la cuptorul încins la 170 grade pentru 25 minute. Apoi scoatem din cuptor tavă şi lăsăm blatul să se răcească complet apoi îl desprindem cu grijă de pe hârtia de copt şi îl porţionăm în 2 jumătăţi de dimensiuni 30x 20 cm
Prepararea cremei o începem prin hidratatrea gelatinei în 2-3 linguri de apă rece. Punem laptele pe foc şi îl lăsăm să ajungă la punctul de fierbere, apoi luăm de pe foc. Într-un bol mixăm gălbenuşurileîmpreună cu zahărul
Adăugăm făînă amestecată cu amidonul şi mixăm în continuare. Turnam în fir subţire laptele pesteacest amestec şi mixăm la viteză mică. Punem la foc mic şi amestecăm continuu până obţinemconsistentă unei budinci (creme patissiere).
crema să se răcorească câteva minute, apoi punem pe foc mic gelatină pentru a se dizolvăcristatele ( fără a ajunge la punctul de fierbere, pentru că îşi pierde proprietăţile). Adăugăm gelatinădizolvată în crema călduţă şi amestecăm uşor.
Lăsăm crema să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Apoi incorporam uşor cu o spatulăde silicon, frişcă bătută. Adăugăm mai întâi câteva linguri apoi restul şi incorporam.
Lăsăm la frigider 15- 20 minute (că să se mai întărească puţîn, crema este destul de moale) timp încare mai amestecăm pentru a nu începe să se coaguleze gelatină. Apoi distribuim uniform toatăcrema pe o jumătate de blat.
Acoperim cu cealaltă jumătate.
Lăsăm prăjitură la rece pentru cel puţîn 4 ore pentru a se întări crema.
Poftă bună la cea mai bună prăjitură din lume!
sursa: retete-haplea.ro