Ceaiul de gutui – 10 beneficii pentru sănătate! Răceli și gripe, reface celulele ficatului, susține funcția pancreasului, reglează tensiunea arterială, tratează insuficiența cardiacă. Mod de preparare

Ceaiul de gutui – 10 beneficii pentru sănătate! Răceli și gripe, reface celulele ficatului, susține funcția pancreasului, reglează tensiunea arterială, tratează insuficiența cardiacă. Mod de preparare

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Gutuile, denumite şi „merele de aur”, sunt un adevărat izvor de sănătate pentru organism. Cu un conţinut ridicat de apă (70-72%), zaharuri (6-13%), vitamine (A, B, PP) şi minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu), gutuile aduc beneficii sănătăţii dacă sunt consumate ca atare, sub formă de remedii naturiste, fie folosite la prepararea deserturilor.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Gutuia este un fruct ideal pentru copii în perioada de creştere, dar şi pentru persoanele în vârstă, datorită proprietăţilor tonice şi revitalizante. Gutuile sunt foarte potrivite în curele de slăbire, deoarece conţin doar 44 de calorii/100 de grame.

Nici frunzele de gutui nu sunt de neglijat. Ele conțin acizi organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentraţie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric şi shikimic. În frunzele gutuilor se mai găsesc numeroşi alţi compuşi fitochimici cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatorie dovedită, precum quercetina şi rutinul.

Toate părțile componente ale gutuiului se folosesc în scopuri terapeutice: frunzele, fructele, sâmburii, cotorul fructului și chiar scoarța de pe crenguțele tinere ale gutuiului.

Beneficiile ceaiului din frunze de gutui:
1. Gutuile au substanțe importante antivirale, care au rol important în cazurile de hepatită.
2. Sucul de gutui, dar și gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat și pancreas. Sucul de gutui amestecat cu suc de mere este foarte benefic pentru activitatea pancreasului.

3. Suferinzii de hipertensiune ar trebui să facă macerat din frunze de gutui, acesta reglează tensiunea arterială.

4. Ceaiul din frunze de gutui se folosește în tratarea insuficienței cardiace și a bolilor de ficat. Pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, atât ceaiul, cât și fructele proaspete le sunt benefice.

5. Datorită numeroaselor vitamine conținute, frunzele de gutui se folosesc sub formă de infuzie și pentru stările de nervozitate, depresie, agitație, insomnie. Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substanțele prezente în frunze și fruct sunt antidepresive.

6. Ceaiul din frunze de gutui, dar și gutuile crude sunt foarte utile în curele de slăbire, deoarece au proprietăți diuretice și depurative; așadar, ajută la eliminarea toxinelor din organism și a kilogramelor în plus.

7. Diabetul zaharat este o altă boală ce poate fi ținută sub control prin infuzia de ceai de frunze de gutui. O lingură de frunze de gutui la o cană de apă fiartă, porționată în trei este suficient.

8. Gutuile sunt recunoscute pentru efectele lor benefice în răceli și gripe, iar ceaiul din frunzele gutuilor este un remediu natural foarte bun pentru tusea convulsivă. De altfel, unele persoane îl folosesc și în crizele de astm.

9. Gutuile sunt un remediu la îndemână pentru cazurile de infecții gastro-intestinale sau diaree. Astfel, se prepară un decoct din 5 grame de frunze de gutui, peste care se toarnă 200 de ml de apă fiartă.

Decoctul se ține pe baie de aburi încă 20 de minute. Se lasă la răcit și se pune într-o sticlă, care se completează cu apă fiartă și răcită. Se iau zilnic 2 linguri de decoct de trei ori.

10. Ceaiul din frunze de gutui este remediu excelent împotriva mătreții și se folosește cu încredere pentru întărirea firului de păr și hrănirea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.