Ceaiul de mușețel, protejează tiroida, reduce riscul de cancer și îmbunătățește funcția imunitară și cardiovasculară

Ceaiul de mușețel, consumat pentru perioade îndelungate, a fost asociat cu un risc mai mic de cancer al tiroidei, potrivit unui studiu de mică amploare realizat în Grecia, informează Reuters.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Oamenii de știință au discutat cu mai mulți locuitori din Atena despre stilul lor de viață și obiceiurile lor alimentare. Au descoperit că persoanele care beau mai mult ceai de mușețel pentru o perioadă mai îndelungată prezentau un risc mai scăzut de a dezvolta tumori benigne sau maligne la nivelul tiroidei.

Deși acest studiu nu demonstrează faptul că acest tip de ceai previne cancerul, rezultatele analizei se adaugă unui număr tot mai mare de cercetări științifice anterioare care au subliniat beneficiile medicale ale dietei mediteraneene, care include pe lângă carnea de pește, legume proaspete și grăsimi sănătoase, o mare cantitate de ceai, a precizat Athena Linos, cercetatoare la Institutul de medicină preventivă Prolepsis din Grecia, co-autoare a studiului.

Multe persoane care trăiesc în Grecia au adoptat dieta mediteraneană. La fiecare 100.000 de persoane din această țară, aproximativ 1,6 sunt diagnosticate cu cancer de tiroidă în fiecare an. Prin comparație, acest raport este de 13,2 la 100.000 și de 5,2 la 100.000 în Statele Unite, respectiv Uniunea Europeană.

“Acest fapt sugerează că ar putea fi ceva din dieta grecilor – precum ceaiul – care contribuie la această diferență”, au spus autorii studiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.