Ceaiul de urzică, remediul cu puteri deosebite – Înlătură oboseala, tratează infecțiile, stimulează metabolismul, regenerează țesuturile, întărește sistemul imunitar și oferă energie

Urzicile sunt în special populare primăvara și sunt apreciate pentru textura unică și gustul proaspăt. Sunt folosite pe parcursul întregului an, sub formă de infuzie deoarece au multiple beneficii pentru sănătate. Frunzele, rădăcina sau tulpina plantei pot fi zdrobite și transformate în pulbere, în tincturi, ceaiuri sau creme.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

De secole, ceaiul de urzică este folosit ca medicament iar conform studiilor moderne, are multe potențiale beneficii pentru sănătate:

  • Efect laxativ
  • Combate mătreața
  • Omoară bacteriile
  • Tratează infecțiile
  • Regenerează țesuturile
  • Stimulează metabolismul
  • Cicatrizează rănile

Urzica gestionează glicemia, având efecte promițătoare asupra nivelului de glucoză din sânge. Are capacitatea a ajuta pancreasul fie să producă, fie să elibereze mai multă insulină.

Potrivit unui studiu realizat în anul 2013, extractul de frunze de urzică a scăzut glicemia și hemoglobina glicozilată (A1C) la un grup de persoane cu diabet tip 2, care luau insulină și medicamente pentru diabet, pe cale orală.

Ceaiul de urzică întărește sistemul imunitar și oferă energie, urzica fiind bogată în vitaminele D, E și K, în antioxidanți și lecitină. Combate eficient stresul și oboseala și ferește de boli.

Urzica distruge bacteriile din organism și conține compuși care au rolul de a stimula imunitatea: carotenoide, vitaminele A și C, flavonoide.

Antioxidanții conținuți ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor care pot slăbi sistemul imunitar. Potrivit cercetărilor, extractul de urzică întărește răspunsul imun prin încurajarea activității celulelor imune.

Conform unui studiu realizat în anul 2005, urzica stimulează celulele T ale sistemului imunitar, ceea ce ajută la combaterea infecțiilor și a altor agenți patogeni care cauzează boli.

Antioxidanții protejează celulele și împotriva daunelor provocate de radicalii liberi care sunt responsabili de îmbătrânire, de cancer și de alte boli.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.