Ceața reduce vizibiliatatea în trafic. Cum va evolua starea meteo astăzi în Maramureș?

Vremea a fost calda. Cerul a fost mai mult noros si temporar au cazut ploi si cu caracter de aversa. In zona montana inalta a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 7 l/mp la statia meteo Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 61 km/h la statia meteo Iezer, unde a viscolit ninsoarea. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 6 grade la Targa Lapus si 9 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -1 grad, Targu Lapus si Cavnic 1 grad. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 8 utilaje si au raspandit 37 tone de material antiderapant pe DN 18 si DN1C. Stratul de zapada masoara pana la 52 cm la statia meteo Iezer, 30 cm la Cavnic, 21 cm la Firiza, 18 cm in Pasul Gutai, 14 cm la Baiut. Cerul este acoperit, ploua in judet. Vantul prezinta intensificari temporare in zona de munte, de pana la 30 km/h.

Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop. De asemenea, se semnaleaza ceata si pe sectoarele de drumuri din zonele joase. Debitele si nivelurile principalelor cursuri de apa din bazinele hidrografice au fost, in ultimele 24 de ore, in scadere, fiind sub cotele de atentie. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza in conditii de siguranta.

Vremea se mentine si astazi calda in judet. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. In zona montana inalta precipitatiile vor fi mixte si izolat vor fi conditii de polei. Izolat cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 9 grade, iar cele minime intre 2 si 5 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.