Cei mai buni producători de terminale mobile

Un terminal mobil este un dispozitiv care poate colecta cu ușurință date înregistrate în coduri de bare și coduri 2D.Unele modele pot folosi o funcție de recunoaștere a caracterelor pentru a citi caractere pe lângă codurile de bare și codurile 2D. Alte funcții ale terminalelor mobile, exceptând colectarea datelor includ transmisia/recepția datelor, stocarea datelor, introducerea tastelor și afișarea pe ecran.

Există, de asemenea, o varietate de modele disponibile, cum ar fi cele medicale care pot fi dezinfectate cu substanțe chimice, tipuri antiexplozive specializate pentru zone antiexplozive și tipuri de refrigerare pentru depozite congelate, în funcție de mediul amplasamentului în care vor fi utilizate.

Utilizări ale terminalelor mobile

Terminalele mobile sunt utilizate într-o varietate de domenii de afaceri, cum ar fi:

  • Gestionarea pickingului și ambalării pachetelor în industria transporturilor: Un singur terminal mobil echipat cu Android poate trimite și primi informații de livrare, poate comunica cu clienții și poate gestiona navigarea și dinamica;
  • Gestionarea primirii și expedierii pentru industria logistică: informațiile despre rafturile produselor pot fi afișate pe un ecran mare și pot fi legate la un sistem de management al depozitului pentru a îmbunătăți eficiența operațională. Managementul materiilor prime și al proceselor în domeniile producție și farmaceutic, etc. Managementul proceselor în timp real poate fi realizat prin introducere eficientă și precisă;
  • Gestionarea comenzilor și managementul materialelor în industria de retail și restaurante: comenzile pot fi partajate cu bucătăria și back office în timp real pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce timpul;
  • Citirea contoarelor de apă, electricitate și gaz: îmbunătățește eficiența muncii și asigură gestionarea informațiilor personale.

Principiul de funcționare al terminalelor mobile

Funcțiile și specificațiile necesare pentru terminalele mobile variază foarte mult în funcție de aplicație și mediul de utilizare, dar sunt compuse în principal din citirea datelor, afișarea și operarea pe ecran și funcțiile de comunicare și sunt utilizate următoarele principii.

1. Funcția de citire a datelor

Funcția de citire a datelor folosește lasere sau LED-uri pentru a citi coduri de bare, coduri QR și alte coduri bidimensionale atașate produselor, precum și caractere și le convertește în numere, litere și simboluri conform anumitor reguli.

2. Afișare pe ecran

LCD-urile sunt utilizate în principal pentru afișajele pe ecran, care afișează caractere, grafice, imagini etc. sub controlul procesorului.

3. Funcția de funcționare

Funcțiile de operare sunt efectuate prin intermediul unei tastaturi sau al tastaturii numerice pentru introducerea cantităților etc., sau printr-un panou tactil integrat cu ecranul. Informațiile de intrare sunt decodificate de CPU și recunoscute ca litere, numere și simboluri.

4. Funcția de comunicare

Funcțiile de comunicare sunt realizate în principal prin LAN fără fir sau Bluetooth. Terminalul este conectat la un computer gazdă sau alte terminale prin Internet sau o rețea internă, iar data, ora și datele despre produs citite sunt stocate în terminal înainte de a fi trimise și primite în timp real către computerul gazdă sau alte terminale.

Cum să selectați un terminal mobil?

Terminalele mobile sunt disponibile într-o varietate de modele. Pentru a selecta un produs potrivit dintre numeroasele modele disponibile, alegeți unul în funcție de natura afacerii dvs., de mediul în care va fi utilizat și de cost.

1. Conținut de afaceri

Aplicațiile necesare vor diferi în funcție de natura afacerii. Multe terminale mobile sunt echipate cu un sistem de operare Android, dar aplicațiile care pot fi utilizate variază în funcție de versiunea sistemului de operare. Verificați dacă sunt furnizate aplicațiile necesare.

Luăm în considerare și cerințe speciale, precum necesitatea unui buton PTT specializat pentru cititoare și interfoane RFID.

2. Mediul de utilizare

În funcție de mediul amplasamentului în care va fi utilizat produsul, poate fi necesar un model care să îndeplinească condiții speciale de mediu, cum ar fi tipul medical, tipul antiexploziv sau tipul frigorific.

3. Cost

Costul, calculat pe baza bugetului și a rentabilității, este un alt aspect important. Nu numai costul de achiziție al terminalului mobil, ci și costul de întreținere ar trebui să fie luat în considerare.

Diferența dintre un terminal mobil și un scanner

Terminalele mobile sunt dispozitive mai sofisticate decât scanerele, cu mai multe funcții. Terminalele mobile sunt versatile și au o gamă largă de aplicații, în timp ce scanerele sunt utilizate exclusiv pentru citirea datelor POS-urilor de marfă, citirea datelor de checkout etc., datorită funcției unice.

Cei mai buni producători de terminale mobile, pe care îi puteți găsi pe SmartScan:

Honeywell – terminalele mobile Honeywell sunt mici și ușoare, oferind caracteristici și funcționalități specifice industriei, cu un nivel ridicat de performanță și durabilitate robustă pentru care dispozitivele de consum nu au fost concepute. La fața locului sau în teren, de la simpla captare a datelor până la utilizarea unui software complex, cu consum mare de date, terminalele mobile Honeywell au performanțe foarte bune și rezistă erorilor în multe aplicații, inclusiv: comercializarea în magazin, gestionarea stocurilor, ridicarea comenzilor, primirea și sosirea, urmărirea pieselor, controlul calității și inspecțiile de siguranță și multe altele.

Zebra – Zebra se angajează să ofere echipelor mobilitatea și perspicacitatea pentru a livra la vârf de excelență. Mai mult decât doar furnizarea de hardware inteligent, ele oferă soluții care oferă organizațiilor vizibilitate completă pentru a lua decizii inteligente și rapide cu privire la acțiunile de luat acum și la cum să planifice pentru mâine. Cu 52 de ani de inovare care acoperă zece industrii, cum ar fi comerțul cu amănuntul, asistența medicală și banca, Zebra se mândrește cu crearea unei culturi a respectului, colaborării, incluziunii și inovației care oferă organizațiilor un avantaj competitiv. Folosind zeci de ani de inovație, ei proiectează terminale mobile la cel mai înalt nivel.

Datalogic – Datalogic a fost fondată în 1972, la periferia orașului Bologna, Italia. Compania este un producător de dispozitive de scanare și optice pentru industrii precum comerțul cu amănuntul, producția, transportul și logistica și asistență medicală. Liniile de produse ale companiei includ scannere fixe și portabile pentru comerț cu amănuntul și scopuri industriale, computere montate pe vehicul și computere portabile, sisteme de marcare cu laser și alte scanere industriale și mașini de detectare a datelor.

Pe SmartScan.ro vă ajutăm să alegeți terminalul potrivit pentru nevoile și planurile de viitor ale companiei dvs. Pentru a afla exact ce tip de terminal mobil vi se potrivește, de la ce producător, apelați cu încredere la unul dintre consultanții noștri.

Telefon 0372 317 719
E-mail vanzari@smartscan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.