Cei mai mari umoriști din țară și din Republica Moldova ”zâmbesc” la Vișeu de Sus

festival de umor viseuCea de-a XIII-a ediție a Festivalului Naţional de Satiră şi Umor Zâmbete în Prier se desfășoară la Vișeu de Sus în perioada 25-26 aprilie 2015.

Festivalul este organizat de Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus, Cenaclul de satiră ”Pupăza”, sub egida Uniunii Epigramiștilor din România și are drept parteneri: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, Despărțământul Vișeu-Iza al Astrei.

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, ora 11.00, în Sala mare de ședințe a Primăriei Vișeu de Sus are loc decernarea premiilor concursului, ce  s-a desfăşurat pe trei secţiuni: epigrame pe teme date, parodie şi volum de  umor (epigrame,  fabule,  proză  scurtă, etc). Aproximativ 160 de lucrări au fost trimise spre jurizare, din întreaga țară și din Republica Moldova. Președintele juriului și inițiatorul festivaluului este Lucian Perța, considerat de specialiști drept cel mai mare parodist român.

Alături de decernarea premiilor, sunt organizate şi diverse manifestări complementare concursului propriu-zis: recitaluri umoristice, turniruri epigramatice, lansări de carte şi revistă.

Festivalul reuşeşte să aducă la Vişeu de Sus nume de prim nivel în domeniu, atât din țară, cât și din Republica Moldova, ceea ce permite accesul publicului la cele mai bune creaţii literar-umoristice.

 

Contact :

Lucian Perța – tel:0741099253

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.