Cele mai bune măşti de faţă pe bază de lactate. Ce efecte senzaţionale au

lacLapte, iaurt, smântână, brânză de vaci – alimente delicioase, dar şi elixire miraculoase pentru frumuseţe. Graţie enzimelor pe care le conţine, laptele, indiferent de forma în care este procesat, stimulează formarea celulelor şi acţionează ca un balsam împotriva îmbătrânirii. Nu mai este un secret pentru nimeni: laptele este o bază excelentă pentru peelinguri şi măşti cosmetice.

Proteinele din lapte previn deshidratarea, Vitamina B netezeşte pielea şi îi conferă elasticitate, iar Vitamina E încetineşte procesul de îmbătrânire, revitalizând tenul.

Măşti pentru faţă şi gât

1. Brânză de vaci şi miere – masca este ideală pentru tenul gras, cu pori deschişi.

Aveţi nevoie de o linguriţă de miere de bună calitate, 2 linguri de brânză de vaci, o lingură de lapte, o linguriţă de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Se amestecă toate ingredientele şi se aplică pe faţa curată, masând uşor. Se lasă să acţioneze 10 minute, apoi se clăteşte.

2. Fulgi de ovăz şi lapte – această mască este recomandată tenului uscat.

Amestecaţi o lingură de fulgi de ovăz cu o lingură de lapte cald. Se întinde pe faţa umedă şi se lasă să acţioneze 10-12 minute. Se clăteşte bine.

3. Brânză de vaci şi castraveţi – ideală pentru înviorare.

Se ia un castravete mediu, se curăţă şi se pasează. Pulpa se trece prin sită, apoi se amestecă bine cu 2 linguri de brânză de vaci slabă. Masca se aplică pe faţa umedă, se lasă să acţioneze 15-20 de minute până se întăreşte, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

4. Căpşuni şi iaurt – recomandată pentru tenul lipsit de strălucire.

Se iau 3-4 căpşuni coapte, se zdrobesc cu o furculiţă şi se amestecă bine cu o lingură de iaurt. Pasta se întinde pe faţă şi pe gât şi se lasă să acţioneze. După 5 minute, se clăteşte cu apă.

Măşti pentru mâini

Pentru o piele catifelată, încearcă următoarea baie. Ai nevoie de o jumătate de litru de lapte, 4 linguri de miere şi 1 lingură de ulei de măsline. Laptele se încălzeşte, se adaugă mierea şi uleiul de măsline şi se omogenizează. Se scufundă mâinile în lapte şi se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se clătesc cu apă călduţă.

Peeling pentru faţă, gât şi decolteu

Se amestecă o lingură de sare de mare fină cu o lingură de lapte. Se aplică pe pielea umedă, se masează uşor cu mişcări circulare, apoi se clăteşte bine. Pielea se va curăţa astfel în profunzime şi îşi va recăpăta elasticitatea. Se foloseşte o singură dată pe săptămână.

Foto: feminism.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.