Cele mai bune sfaturi pentru turneele de poker

Pokerul este un joc complex, în care ai nevoie de o strategie bine pusă la punct pentru a avea succes. Nu este suficient să cunoști regulile, ci este indicat să ai un plan bine pus la punct. Să știi când să fii agresiv, când să riști și când să te oprești.

Turneele de poker sunt diferite față de jocurile cash. În primul rând, este vorba de durată. Turneele pot dura și câteva ore, ba chiar și zile în anumite cazuri. La partidele cash tu decizi când intri și când te oprești.

În cazul turneelor, programul este prestabilit. Organizatorul jocului decide când începe jocul, locul tău la masă, momentele de pauză și structura blind-urilor. În plus, nu poți să te retragi atunci când îți dorești, decât dacă alegi să pierzi tot ce ai acumulat până în momentul respectiv. Retragerea nu este niciodată o soluție luată în calcul de jucătorii care participă la turnee, cu excepția urgențelor.

Pregătește-te mental și fizic pentru un efort prelungit

În cazul în care optezi pentru participarea la un turneu de poker, niciodată nu vei ști când se va termina. Participarea ta la un turneu poate dura câteva minute, ore sau, dacă vorbim despre un eveniment uriaș, chiar și zile. Desigur, vor fi pauze bine stabilite, în așa fel încât jucătorii să se poată deconecta un pic și să facă și mișcare. Înainte de participarea la un turneu, este indicat să fii pregătit din punct de vedere fizic și mental. Încearcă să te odihnești un pic înainte de a lua startul într-un turneu, deoarece ai nevoie de o minte cât mai limpede pentru a lua deciziile potrivite.

În același timp, din punct de vedere mental, este indicat să fii într-o stare cât mai bună. Încearcă să te deconectezi de la orice altceva se întâmplă în jurul tău, iar mintea ta să fie doar cu gândul la poker. Rezultatele tale vor fi influențate de deciziile pe care le vei lua, iar dacă vei fi distras de alte lucruri, s-ar putea ca acestea să nu fie tocmai potrivite.

Evită înscrierile târzii la turnee

În cazul în care participi la un turneu live, este indicat să eviți să te înregistrezi printre ultimii. Este foarte important în desfășurarea jocului să analizezi jucătorii de la masă, să le evaluezi nivelul și să identifici plusurile și minusurile fiecăruia. După ce ți-ai făcut o idee despre personalitatea adversarilor, poți adapta mai bine strategia de joc. Din acest motiv, este indicat să ai câteva minute alături de ei înainte de startul jocului pentru a vedea cum gândesc și dacă poți să speculezi anumite detalii.

Aplică o strategie conservatoare la început

Față de jocurile cash, unde poți să cumperi oricând o nouă stivă de jetoane, la turnee mai poți face acest lucru numai dacă acestea au o perioadă de rebuy și add-on. Dar la multe turnee, dacă ai pierdut toate fisele, ai părăsit turneul. Pentru a nu părăsi turneul într-o fază timpurie, este indicat să apelezi la o strategie conservatoare la început.

Se recomandă să fii pragmatic în fazele de început, când blind-urile sunt mici, iar riscurile sunt mari. Totuși, folosește-te de acest moment pentru a-ți citi mai bine adversarii, poți să joci mâini marginale și să te impui la masă.

Mărește agresivitatea după ce intri în premii

În schimb, mult mai agresiv este indicat să fii în momentul în care ai intrat în premii. Să spunem că joci un turneu de texas holdem pe o platformă online. Este știut faptul că în această versiune a jocului abilitățile și strategiile fac diferența. Iar dacă ești încrezător în forțele tale și îți joci bine cărțile, ai o șansă bună să pleci acasă cu marele premiu. În momentul în care vei intra în premii, nivelul blind-urilor va fi destul de ridicat, în timp ce stack-ul tău nu îți va mai permite să joci mâini doar ca să vezi ce cărți ajung pe masă.

Ajungi practic într-o etapă în care este să stăpânești la perfecție strategia push-fold (să intri all-in ori să foldezi), să dorești confruntările heads-up. Iar dacă ai puține jetoane, nu trebuie să aștepți cărți foarte bune pentru a intra All-in. Agresivitatea este un element important în această fază a competiției. Așadar, răbdarea, disciplina și strategia sunt trei dintre cele mai importante aspecte care te pot ajuta să ai succes în turneele de poker online.

Sursa foto 888poker

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.