Cele mai tari evenimente sportive din 2023

Sportul este cel mai bun ambasador și reprezintă un adevărat punct de atracție pentru cei mai mulți dintre noi. Fie că vorbim despre sportul rege, tenis, baschet sau handbal, aceste discipline vin cu mari emoții atât pentru cei care sunt implicați direct, cât și pentru fanii care sunt alături din tribune sau din fața micilor ecrane. În 2023 calendarul sportiv este plin de asemenea competiții menite să atragă atenția. Turneele de Grand Slam din tenis, Cupa Mondială de fotbal feminin, Campionatul Mondial de baschet masculin sau Campionatul Mondial de handbal masculin și feminin sunt doar câteva dintre ele. Cele mai importante sunt transmise și în România, atât la televizor, cât și prin prisma funcției de live streaming a caselor de pariuri sportive live.

Anul începe și se încheie cu handbal de înaltă clasă

Anul 2023 începe și se încheie cu cele mai așteptate competiții din handbalul mondial. În perioada 12-29 ianuarie, Mondialul de handbal masculin va fi organizat de Polonia și Suedia. Este pentru a doua oară în istoria de 85 de ani când două țări au bătut palma pentru organizarea acestei competiții. Danemarca este echipa care caută să apere trofeul, fiind a treia țară ca număr de participări, după Germania și Suedia (25 participări). Campionatul Mondial de handbal feminin este găzduit de Danemarca, Norvegia și Suedia în perioada 30 noiembrie – 17 decembrie, acolo unde putem regăsi printre participante și echipa națională a România, singura condiție fiind să treacă de cele două faze ale calificărilor.

Sezonul de tenis începe cu Australian Open

Precum în fiecare sezon, anul în tenis debutează cu unul din cele patru turnee majore. Australian Open urmează să se dispute în perioada 16-29 ianuarie și se sunt mari șanse să se dispute fără Simona Halep, suspendată temporar. În total sunt patru astfel de turnee așteptate de toată lumea, pe întreg parcursul anului. Ultimul dintre ele este US Open, singurul unde Halep nu a reușit să ajungă în ultimul act. Australian Open, French Open, Wimbledon și US Open sunt turneele pe care le poți urmări în România, pe micile ecrane.

  • Australian Open: 16-29 ianuarie
  • French Open: 28 mai – 11 iunie
  • Wimbledon: 3-16 iunie
  • US Open: 28 august – 10 septembrie

Cupa Mondială de fotbal feminin

Noua Zeelandă și Australia sunt țările pe tărâmul cărora se va disputa cea de-a noua ediție a Cupei Mondiale de fotbal feminin. Începând cu această ediție a fost adoptat sistemul cunoscut deja la masculin, cu 32 de echipe. În urmă cu patru ani Statele Unite ale Americii a triumfat din nou și a câștigat cel de-al patrulea titlu de campioană mondială. Turneul are loc în perioada 20 iulie – 20 august și aduce laolaltă echipe din șase confederații. Australia Stadium și Eden Park găzduiesc cele două terenuri unde se vor disputa toate meciuri.

Campionatul Mondial de baschet

32 din cele mai bune echipe de baschet masculin ale momentului se vor înfrunta în perioada 25 august – 10 septembrie, la Campionatul Mondial găzduit de Filipine, Japonia și Indonezia. Deși SUA este echipa cu cele mai multe titluri, în 2019 Spania a fost formația care a obținut al doilea său titlu de campioană mondială, după 95-75 în finala cu Argentina. În total sunt cinci arena unde cele 32 de echipe vor juca baschet la cel mai înalt nivel și amplasate în orașe precum Jakarta, Okinawa City, Quezon City, Pasay și Bocaue. Două dintre aceste arene au fost special construite pentru

  • Philippine Arena (55.000 locuri)
  • Mall of Asia Arena (20.000 locuri)
  • Indonesia Arena (16.500 locuri) – construită special pentru Mondial
  • Smart Araneta Coliseum (15.000 locuri) – recent renovată
  • Okinawa City (10.000 locuri – construită special pentru Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.