Centenarul Institutului de Istorie ”George Barițiu” al Academiei Române marcat la Vișeu de Sus

Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus (prin Muzeul de Istorie și Etnografie) și Școala Profesională Vișeu de Sus se alătură inițiativei Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române și organizează joi, 30 ianuarie 2020, începând ora 12.00, evenimente de prezentare a proiectului de solidaritate și promovare Institutul de Istorie ”George Barițiu” la Centenar (1920-2020). Prezentarea istoriei, activităților și realizărilor Institutului.

Această activitate se desfășoară în contextul creat de împlinirea unui secol de existență a Institutului. La începutul lunii februarie a anului 1920, la inițiativa regelui Ferdinand I al României se decide înființarea Institutului de Istorie Națională pe lângă Universitatea din Cluj. În decursul unui secol de activitate, institutul clujean s-a afirmat ca o instituție fanion în domeniul cercetării istoriei naționale.

Pentru a marca cei 100 de ani de existență ai Institutului clujean, acțiunea este gândită sub forma unui eveniment care va avea loc simultan în cel puțin 100 de instituții de învățământ și cultură din țară (licee, universități, muzee, institute de cercetare, arhive, asociații profesionale, ONG-uri). Dintre acestea, două vor fi din Vișeu de Sus.

Invitații Muzeului de Istorie și Etnografie sunt elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic ”Bogdan-Vodă”, iar prezentarea de la Școala Profesională se va adresa propriilor elevi și dascăli.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.