Centrul Cultural Vișeu de Sus: o săptămână întreagă dedicată copiilor

Pentru a sărbători copiii și bucuria copilăriei, Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus a organizat o serie întreagă de activități distractiv-educative, fiind implicate toate structurile instituției: Casa de Cultură, Centrul de Activități pentru Copii și Tineri, Muzeul de Istorie și Etnografie și Biblioteca Orășenească.

Inițial, organizatorii și-au propus ca sărbătoarea să dureze trei zile, ca-n povești, însă, activitățile s-au bucurat de un succes atât de mare încât au fost prelungite pe durata întregii săptămâni, pentru a putea participa toți copiii care și-au dorit acest lucru.

    La Casa de Cultură, sute de copii, însoțiți de cadre didactice sau părinți, s-au bucurat de atelierele de desene, colaje, jocuri și concursuri, muzică, baloane și multă bună dispoziție. Toate atelierele au fost gratuite și au fost gândite și coordonate de psihologul Camelia Gherheș, împreună cu colegele sale de la Centrul de Activități pentru Copii.

Muzeul de Istorie și Etnografie a oferit acces și ghidaj gratuit pentru copii în această perioadă. Muzeograful Iuliu Copândean le-a explicat celor mici, pe înțelesul lor, date din istoria și tradiția zonei, denumirea și utilitatea unor obiecte, a interacționat cu ei și i-a ajutat să recunoască obiecte din casele sau curțile bunicilor lor.

La Biblioteca Orășenească au avut loc ateliere de povești desenate, structurate de documentaristul Gabriela Szerasz în funcție de vârsta participanților (preșcolari și elevi).

Toți copiii au primit diplome și surprize dulci din partea organizatorilor (Centrul Cultural-Social, Primăria și Consiliul Local Vișeu de Sus).

A fost o săptămână plină de energie și de bucurie, o săptămână întreagă dedicată copiilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.