Cercetat pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti, după ce a încălcat ordinul de protecţie

Un echipaj de poliție din cadrul Postului de Poliţie Mireşu Mare a intervenit ieri, 08 februarie, în cazul unei sesizări privind încălcarea unui ordin de protecție.

În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că un bărbat de 42 de ani, din localitate, a mers la locuinţa soţiei sale, încălcând astfel prevederile ordinului de protecţie emis de Judecătoria Baia Mare, prin care era obligat să păstreze o distanţă de minim 200 m faţă de aceasta.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, prevăzută şi pedepsită de articolul 32 din Legea nr. 217/2003.

Conform acestui articol, „Încălcarea oricăreia dintre măsurile prevăzute la articolul 23 alin. (1) şi dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti și se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an.”

73 de ordine de protecție, în 2017: În anul 2017, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Judeţului Maramureş, polițiștii au avut în lucru 73 de ordine de protecție, 52 dintre acestea fiind emise în cursul anului trecut. Poliţiştii au supravegheat respectarea acestor ordine emise pentru protecția victimelor violenței domestice şi în 11 cazuri, în care au constatat  nerespectarea hotărârii judecătoreşti, au întocmit dosare penale.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.