Cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt

furt minorÎn urma activităţilor de cercetare şi verificare întreprinse ca urmare a sesizărilor despre comiterea unor furturi pe raza localităţilor Baia Mare şi Vişeu de Sus, poliţiştii au identificat trei persoane bănuite de comiterea acestora.

La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au identificat o femeie în vârstă de 31 de ani, din municipiu, bănuită de comiterea unui furt.

Aceasta, în noaptea de18/19 noiembrie 2014, prin folosirea unor chei potrivite, a reuşit să intre în interiorul unei locuinţe de pe strada Victor Babeş şi a sustras suma de 2850 de euro, 1200 de lei şi mai multe bijuterii din aur. Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la 20 000 de lei.

Parchetul de  pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus continuarea cercetărilor faţă de băimăreancă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Tot la Baia Mare, poliţiştii au elucidat un alt furt din locuinţă.

În urma măsurilor de cercetare şi verificare întreprinse, poliţiştii au stabilit că bănuit de comiterea faptei este un băimărean de 19 ani, cu antecedente penale, urmărit general pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Din primele cercetări efectuate a rezultat că acesta, în perioada 30 decembrie 2014 – 03 ianuarie 2015, a pătruns prin efracţie într-un imobil de pe strada Vlad Ţepeş şi a sustras un laptop, o lanternă şi un hard disc, producând victimei un prejudiciu în valoare de 1500 de lei.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

De asemenea, poliţiştii din Vişeu de Sus au identificat o persoană care, în 16 decembrie 2014, a sustras un trofeu ornamental cu coarne de cerb din locuinţa unei femei din aceeaşi localitate.

Cercetările şi verificările poliţiştilor au relevat că, un tânăr de 28 de ani din localitate a profitat de faptul că uşa imobilului a fost lăsată deschisă şi a sustras trofeul în valoare de 1500 de lei. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate..

Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.