CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

La data de 29 august a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive și complicitate la introducerea în țară de droguri de risc.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că un bărbat, de 41 de ani, din Bistrița, împreună cu un alt bărbat și cu o tânără, de 24 de ani, din Bistrița, ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul introducerii în țară, transportului și vânzării unor cantități de cannabis, către consumatori din județele Bistrița-Năsăud, Cluj și Mureș.

Ulterior, la grupul infracțional organizat ar mai fi aderat alte trei persoane, cu roluri în transportul și distribuția drogurilor.

De asemenea, ar fi procurat și vândut diferite cantități de droguri de mare risc (3-CMC) și substanțe cu efecte psihoactive.

La percheziții, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantități de droguri de risc și mare risc, un grinder, un cântar de mare precizie, un pistol cu aer comprimat și cartușe cu bile de cauciuc, arme albe, înscrisuri olografe, sume de bani în lei și euro, precum și mai multe telefoane mobile.

În baza probatoriului administrat, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de cele trei persoane bănuite.

Astăzi, 30 august a.c., urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunerea de arestare preventivă, a doi dintre bănuiți.

Față de a treia persoană bănuită, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud au dispus măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.