Certați cu legea: 68 de mandate de aducere executate de jandarmii maramureșeni în ultimele două săptămâni

jandarmi-amendaCertați cu legea: 68 de mandate de aducere executate de jandarmii maramureșeni în ultimele două săptămâni

Una dintre responsabilităţile Jandarmeriei o reprezintă punerea în executare a mandatelor de aducere a persoanelor. O activitate cu particularităţi, care necesită atenţie şi de multe ori se bazează pe spiritul, răspunderea civică a celui chemat în instanţă în diverse calităţi, dar şi pe profesionalismul celor care le pun în practică. Nu de multe ori, efectivele de jandarmi care acţionează în acest domeniu de activitate, au fost puşi în diverse situaţii care au necesitat activităţi suplimentare (de identificare a persoanelor, localizarea acestora).

De la începutul lunii octombrie până la data curentă, s-au primit spre executare  un număr de  68 mandate de aducere a persoanei pe raza a cinci localităţi, executate cu un efectiv de 65 jandarmi. Din totalul mandatelor de aducere, 20 au fost executate prin prezentarea persoanelor în cauză  în faţa instanţei de judecată sau după caz, a  procurorului.  Alte  48 mandate de aducere sunt sub efectul prevederilor art. 266 alin.(3) şi (4) din C.P.P.  Pentru executarea acestor mandate, s-au parcurs 650 km cu autovehiculele din dotare, costurile totale ajungând la 1.500 lei.

Nu au existat cazuri de neexecutare a mandatelor de aducere. Toate mandatele de aducere au fost executate conform prevederilor legale, jandarmii neînregistrând abateri sau sancţiuni judiciare pentru neexecutare (amendă).

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.