Cetățeni ucraineni depistați la frontiera Maramureșului cu Ucraina

Ieri, 8 martie 2022, la ore diferite, lucrătorii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmatiei au depistat două grupuri de cetățeni ucraineni, bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani, care au trecut prin apa râului Tisa, din Ucraina în România. Primul grup format din 3 cetățeni ucraineni a fost depistat pe direcția localității de frontieră Lunca la Tisa, iar al doilea grup format din 12 cetățeni ucraineni, pe direcția localității Bocicoiu Mare.
Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, au depistat, tot ieri, pe direcția localității Piatra, 1 cetățean ucrainean, în vârstă de 23 de ani.
Toți cetățenii ucraineni au solicitat o forma de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

Situația traficului prin PTF Sighetu Marmatiei

În data de 8.03.2022, în intervalul orar 00.00-23.59, au intrat în România, prin PTF Sighetu Marmației, 2.014 persoane cu 279 autoturisme.
Din cele 2.014 de persoane, 1.730 sunt cetățeni ucraineni. De asemenea, tot în data de 8.03.2022, in acelasi interval orar, au solicitat azil în PTF Sighetul Marmației, 11 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.