Ciclonul aflat în Marea Mediterană ajunge în România. Schimbare semnificativă a vremii

Meteorologii au anunțat că ciclonul aflat în Marea Mediterană va avansa către Peninsula Balcanică şi de aici către România. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat prognoza meteo actualizată.

Astfel, începând de luni după-amiază, ploile se vor face prezente în toate zonele țării, unde sunt așteptate și averse, descărcări electrice în sud și sud-est.

Luni, temperaturile vor atinge între 18 și 19 grade Celsius, însă, de marți este așteptată o răcire treptată, iar temperaturile se vor situa între 6 și 14 grade Celsius.

„Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice. De luni, temperaturile vor mai scădea, comparativ cu ceea ce am înregistrat în această săptămână, mai ales în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7,8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai consemnăm valori de 16,17 grade Celsius.

Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

Vorbim de cantități de apă de 15, 20 litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h„, a spus Elena Mateescu la Antena 3.

Începând de marţi, vremea va intra într-un proces de răcire accentuat. Spre sfârşitul săptămânii, temperaturile se vor apropia de normele climatologice.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.