Cifrele de care se temeau toți politicienii

Scena politică românească înregistrează mișcări de mare amplitudine în ceea ce privește preferințele de vot ale electoratului, arată cel mai recent studiu sociologic realizat de Sociopol.

Astfel, potrivit concluziilor sondajului, „PSD suferă o erodare din ce în ce mai clară. A scăzut dinspre 50% spre 40%, chiar spre 30%. Mai important, în total populație a scăzut sub 10%, chiar spre 5%. Un nivel minim istoric, întîlnit doar la începutul primului mandat al lui Băsescu, în 2006 – 2007”.

În ceea ce privește PNL, acesta crește dinspre 20% spre 30%. Dar, avertizează sociologii. „doar în termeni relativi. În termeni absoluți, din total populație, prezintă o evoluție relativ constantă, în jur de 5%-7%. Creșterea sa e de fapt consecința scăderii PSD”.

Motive de optimism are Călin Popescu Tăriceanu, având în vedere că ALDE se bucură de o ușoară creștere, spre 10%.

Cât privește celelalte două partide parlamentare, USR are parte de o ușoară scădere, de la 10% spre 5%, iar PMP nu reușește să iasă din zona lui 5%.

La prima sa măsurătoare, partidul Pro România, fondat de fostul premiert Victor Ponta, se află la circa 3%.

Sondajul a fost realizat în perioada 26 martie – 13 aprilie 2018, pe 1,006 cazuri, cu o marjă de eroare de +/- 3.2%, prin metoda CATI.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.