Cinci idei greșite despre încălzirea în pardoseală

Încălzirea prin pardoseală este un sistem de încălzire durabil și economic, dar există multe concepții greșite despre modul în care funcționează. Motivele pot sa fie numeroase: de la simpla necunoaștere a ceva “nou”, la frica de ceva ce încă nu a devenit foarte popular, pana la zvonuri nejustificate. În articolul de astăzi vom prezenta cateva raționamente greșite și vom încerca sa demistificam anumite chestiuni legate de aceste sisteme sigure și confortabile pentru tine și pentru întreaga familie. Vom afla cum funcționează aceste instalații, de ce sunt opțiuni sustenabile și pot sa reprezinte o opțiune excelentă, pentru orice casa din România, în 2021 și în anii ce vor veni!

Câte tipuri de încălzire în pardoseala există?

Este necesar sa pricepem aceasta clasificare, înainte de a merge mai departe. Cu putina documentare, veti afla ca la ora actuala exista doua categorii majore – incalzire electrica și incalzire termica (ce folosesc apa). Cel mai adesea, cele din urma se folosesc la construcții noi, iar cele electrice pentru renovari.

Prima preconcepție greșită – încălzirea în pardoseală este mai costisitoare decât încălzirea cu radiatoare

O astfel de investiție se dovedește utilă și rentabilă, pe termen lung. Motivele? Aceste sisteme in pardoseala consuma energia mai eficient și necesita mai puțină întreținere. Astfel, costurile totale și facturile la energie vor dovedi ca ai ales bine cand ai renuntat la calorifere!

A doua concepție eronată – o casă cu un astfel de sistem nu se incălzește niciodată

Cu siguranta, am auzit acest lucru de la cunostiinte, meșteri sau chiar constructori. Totuși, lucrul acesta este departe de adevăr – incalzirea in pardoseala creeaza un mediu confortabil, în orice casa. Căldura se distribuie uniform în locuința, astfel incat temperatura din camera poate atinge chiar și 25 grade Celsius.

 Al treilea mit fals – încălzirea prin pardoseală cere mai mult timp pentru a încălzi o casă, iar temperatura nu rămâne niciodată constantă

 Este bine de știut ca încălzirea electrică prin pardoseală funcționează aproape la fel de repede ca radiatoarele iar sistemele cu apa calda reacționează puțin mai încet. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să “suferiți” de frig. Oricine poate seta sistemul pentru a se bucura de confortul dorit, la temperatura preferată. Pe timpul nopții puteți alege o alta temperatura, cu usurinta.

A patra părere incorectă – încălzirea în podea îți face picioarele să se umfle

Cu mulți ani în urma, cand aceste sisteme erau chiar la început, temperatura in camere putea sa depaseasca 35 de grade Celsius – bineinteles ca în astfel de situații picioarele se umflau! Azi, grație progresului, casele sunt bine izolate. Mai mult decat atat, sistemele termice de acum pot sa se “raceasca” locuința – un plus pentru lunile tot mai toride de vara din tara noastra si din intreaga lume.

Al cincilea argument nejustificat – sistemele de acest fel sunt nesănătoase

Din contră! Incalzirea in pardoseala împiedica circulatia particulelor de praf în aer – ce pot sa cauzeze alergii, astm sau alte afectiuni (precum o fac clasicele calorifere ce ridica aerul cald la înălțime)). Așadar, un plus pentru copii, varstnici sau persoane sensibile. De asemenea, se obține un mediu cu o umiditate mai buna, fără predispoziții la mucegai. În plus, Norvegia promovează intens aceste soluții în randul pacienților cu osteoporoză, lucru ce imbunatateste confortul de care ei se pot bucura în timpul petrecut în interior.

Găsește acum soluțiile potrivite pentru construcții noi sau renovari, în oferta de incalzire prin pardoseala cu soluții MAGNUM, la Case Calduroase!

Alege să te bucuri de confortul visat și să faci economii, lună de lună, fie că te pregătești să te muti in casă noua, fie că reamenajezi vechea locuință!

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.