Cinci milioane de lei vin pe PNDL2 în Vișeu de Jos, pentru reabilitarea școlii și construirea a patru poduri

Veștile bune continuă să vină în Maramureș, iar Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) acordă, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, finanțări pentru proiectele din întregul județ, fără a ține cont de culoarea politică a primarilor. La sfârșitul săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a fost prezent la ședința Consiliului Local din Vișeu de Jos, acolo unde, la invitația primarului Gavrilă Șimon, a semnat două contracte de finanțare în sumă totală de aproximativ cinci milioane de lei.

Pentru realizarea obiectivului de investiții ”Poduri de interes local în zone fără acces peste râuri și văi în comuna Vișeu de Jos” s-a alocat o finanțare de 3.706.798,83 lei din bugetul MDRAP, valoarea totală a investiției fiind de 3.894.240,54 lei. Al doilea proiect finanțat prin PNDL2 este cel privind reabilitarea Școlii Gimnaziale Vișeu de Jos – Corp nr. 2, unde suma acordată este de 1.215.678,48 lei, iar valoarea totală este de 1.312.385,81 lei.

Gavrilă Șimon, edilul comunei Vișeu de Jos a declarat faptul că, la nivelul comunității pe care o conduce, toate proiectele demarate au fost finalizate, iar Programul Național de Dezvoltare Locală inițiat de Guvernul României a fost și este unul extrem de benefic.

”Am reușit, pe PNDL1, să finalizăm Grădinița cu Program Prelungit, o investiție de aproximativ 1,5 milioane de lei și să reabilităm drumul de pe Valea Morii, unde am avut la dispoziție o sumă de 1,2 milioane de lei. Acum, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, am semnat o finanțare de aproximativ cinci milioane de lei și sperăm ca, în viitorul apropiat, să prindem un contract și pentru reabilitarea drumurilor din comună, unde suma solicitată de administrația locală este de aproximativ 6,1 milioane de lei. Mai avem un contract unde am obținut finanțare pe AFIR, în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei, respectiv reabilitarea căminului cultural, lucrare aflată în prezent în faza de licitație. Totodată, încercăm să depunem un proiect la Compania Națională de Investiții (CNI), pentru realizarea unui teren de sport”, a precizat primarul din Vișeu de Jos, Gavrilă Șimon.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, prezent în Vișeu de Jos alături de senatorul de Maramureș, Liviu Marian Pop a precizat faptul că, o finanțare de aproape cinci milioane de lei pentru o comunitate ca Vișeu de Jos reprezintă o șansă uriașă de a aduce un plus valoare în viața locuitorilor, bugetul anual al comunei fiind foarte redus.

”Am apreciat mereu eforturile pe care le depune primarul Gavrilă Șimon de a demara proiecte absolut necesare pentru comunitatea pe care o conduce. După finanțările care le-a obținut pe PNDL1, unde suma care a ajuns în Vișeu de Jos a fost de aproximativ 3,7 milioane de lei, acum a obținut finanțări de 5 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Și m-am bucurat să aflu că acestea nu sunt singurele proiecte din zonă, deoarece edilul din Vișeu de Jos s-a dovedit a fi, de fiecare dată, un partener corect. Mai mult, primarul Gavrilă Șimon a arătat că știe sa gestioneze profesionist și finanțările europene, iar cei care au de câștigat sunt locuitorii  comunei”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.