Hrana corectă pentru câinele tău trebuie să țină cont de o serie de criterii, deoarece nu toți câinii necesită aceeași dietă. Mancarea unui câine ar trebui să conțină proteine, dar grăsimile și carbohidrați sănătoși sunt, de asemenea, acceptabile și toate pot contribui la funcționarea corectă a organismului patrupedului tău. În acest articol, vom analiza cinci moduri prin care poți îmbunătăți deciziile alimentare pe care le iei pentru câinele tău.
Consultă medicul veterinar
Majoritatea proprietarilor de câini sunt conștienți că puii lor trebuie să viziteze medicul veterinar. Deși vaccinurile sunt esențiale, sănătatea generală a câinelui tău nu depinde doar de acestea. Dacă întâmpini probleme în a-ți da seama cu ce ar trebui să hrănești animalul tău de companie, medicul veterinar este cea mai potrivită persoană pe care să o contactezi. În funcție de starea de sănătate a câinelui tău, ei fie vor sugera o anumită dietă, fie, cel puțin, te pot informa care alimente pot fi dăunătoare și chiar riscă viața câinelui tău, cum ar fi ciocolata.
Care este vârsta câinelui tău?
Câinii de toate vârstele, inclusiv căței, adulți și bătrâni, necesită diete diverse. Dietele pentru căței sunt concepute pentru a conține mai multe calorii, proteine și anumite minerale precum calciu și fosfor. Dacă nu au alergii alimentare, adulții pot beneficia de o dietă diversificată. Dietele pentru seniori, pe de altă parte, trebuie să fie personalizate în funcție de starea de sănătate individuală a animalului respectiv. Majoritatea dietelor pentru seniori sunt mai scăzute în proteine și grăsimi și de obicei conțin mai mulți carbohidrați, indiferent dacă provin din cereale sau din surse mai nutritive, cum ar fi dovleacul.
Care este starea de sănătate a câinelui tău?
Unii câini se confruntă cu flatulență, în timp ce alții pot avea probleme cu ficatul sau rinichii. Alți câini pot deveni alergici la o serie de ingrediente alimentare. A ști cu ce să-ți hrănești câinele și cu ce să nu-l hrănești depinde de cât de sănătoși sunt. Acum sunt oferite multe diete pe bază de rețetă, iar câteva dintre ele funcționează destul de bine pentru a trata majoritatea simptomelor câinelui tău. În plus, trebuie să afli care lianți și substanțele artificiale cu potențial cancerigen dacă vrei să te asiguri că patrupedul tău nu consumă niciunul dintre aceștia.
Intoleranțe alimentare
Din păcate, intolerantele alimentare sau alergiile la câini au crescut în ultimele decenii. Unii câini pot prezenta probleme respiratorii, alți pot prezenta alergii cutanate, iar unele animale pot prezenta simptome de stomac. Alții pot dezvolta intoleranțe alimentare ca urmare a faptului că li se administrează aceeași hrană în mod repetat, în timp ce unele animale de companie se nasc cu această trăsătură și necesită hrană diferită de fiecare dată. Cea mai ușoară strategie de prevenire a alergiilor alimentare la câini este alternarea între diferite tipuri de alimente.
Comanda hrana potrivita pentru caini de aici!
Probleme dentare
Starea danturii îl afectează pe câinele tău. Din păcate, nimănui nu îi face plăcere să spele câinele pe dinți, dar dacă ai crezut că poți sări peste această sarcină o dată la câteva zile, gândește-te din nou. Dinții câinilor pot acumula tartru și placa bacteriană la fel ca cei ai oamenilor. O igienă dentară deficitară de-a lungul timpului poate duce la boala parodontală, care este dureroasă și legată de diverse afecțiuni medicale. Unii câini care au sănătatea orală precară au mai multe șanse de a avea probleme cardiace.
Ce înseamnă ingrediente de înaltă calitate?
Având în vedere că unele alimente comerciale pentru câini includ acum atât de mulți aditivi potențial dăunători, dietele naturale pentru câini de casă sunt uneori cel mai bun pariu. Următoarele sunt câteva exemple de ingrediente la care ar trebui să fii atent:
- Propilen glicol
- Melamina
- Caragenan
- Coloranți alimentari (mulți sunt cancerigeni)
- Făină de carne
Din motive întemeiate, majoritatea medicilor veterinari sfătuiesc să nu le oferi câinilor o dietă cu hrană crudă. Ultimul lucru pe care îl vrei este să pui în pericol sănătatea câinelui tău încercând să controlezi contaminarea bacteriană în această situație. Atâta timp cât stai departe de orice substanțe potențial dăunătoare, cum ar fi condimente, zahăr, condimente sau orice altceva, totuși, majoritatea medicilor veterinari nu vor sfătui să nu gătești mâncarea câinelui tău acasă. În cele din urmă, mesele care sunt adecvate vârstei și sănătății, cu componente curate și naturale, tind să fie cele mai de succes pentru câini.
Atunci când cauți hrană sănătoasă pentru câinele tău, Petmaster.ro este alături de tine. Alege dintr-o ofertă bogată de mancare care poate asigura aportul nutritiv de care are nevoie animalul tău de companie.