Cine a testat racheta ce se deplasează cu 3 km pe secundă?

Forțele aero-spațiale ale Rusiei au testat cu succes o nouă rachetă anti-rachetă, armă ce intră în sistemul de apărare aeriană a țării și care a fost lansată de pe poligonul Sarî-Șagan, din Kazahstan. În zborul ei spre țintă, racheta a dezvoltat o viteză de trei kilometri pe secundă, deplasându-se de patru ori mai repede decât glonțul. Un detaliu ce se regăsește în aproape întreaga presă de specialitate din Rusia.

Ministerul Apărării anunță, la rândul lui, că ținta convențională a fost distrusă cu succes de noua rachetă, despre care nu se dau alte detalii. Se menționează doar că arma a confirmat toate caracteristicile stabilite. După zeci de teste reușite, racheta va intra în dotarea forțelor armate. Într-o primă reacție de peste Ocean, analistul militar Peter Suciu a declarat că Pentagonul ar trebui să se teamă pentru sateliții lui din cauza noii rachete anti-rachetă a rușilor.

”Există temeri că unele dintre componentele sistemului de apărare aeriană al Rusiei pot fi folosite u doar pentru a stopa un atac aerian, dar și în lupta împotriva sateliților”, a explicat expertul american, subliniind că nu se știe ce platformă a fost, de fapt, testată.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.