Circula cu peste 90 km/h prin Lăpușel. Ce alcoolemie avea băimăreanul?

În mai puțin de 24 de ore, polițiștii au întocmit patru dosare penale și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, vizați fiind bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 58 de ani din Coltău și Baia Mare.

Astfel, ieri, în jurul orei 11.00, polițiștii Serviciului Rutier aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu autospeciala din dotare pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel, au surprins un conducător auto care circula cu viteza de 92 km/h, fiind înregistrat cu aparatul video-radar.

La volan a fost identificat un bărbat de 58 de ani din Baia Mare, care a fost  testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul fiind 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, azi-noapte, Biroul Rutier și Biroul de Ordine Publică Baia Mare au identificat pe strada Horea și pe bulevardul Republicii doi conducători auto care se aflau sub influența alcoolului, respectiv doi băimăreni în vârstă de 42 și 53 de ani. Rezultatele la testarea cu aparatul etilotest au fost de 0,90 și 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, ieri seară, în jurul orei 22.00, polițiștii Secției 1 Groși, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu și control al traficului rutier, aflați pe D.J. 184A, în localitatea Coltău, au observat o autoutilitară care, la vederea polițilștilor ar fi oprit, iar apoi a efectuat manevra de mers înapoi.

Polițiștii au procedat la urmărirea acesteia pe strada Arieșului, cu mijloacele acustice și sonore din dotarea autospecialei, dar șoferul nu a dat curs solicitării, intrând în curtea unui imobil. De pe locul din dreapta al autoutilitarei a coborât un tânăr de 21 de ani din Coltău, susținând faptul că nu el se afla la volan, dar pe locul destinat conducătorului auto nu se afla nici o persoană.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În urma verirficărilor efectuate, s-a stabilit faptul că nu deține nici permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.