Circut cultural in Cappadocia si plaja in Antalya – Zbor din Cluj

               Circut cultural in Cappadocia si plaja in Antalya

      – Zbor din Cluj –

Agentia noastra va propune un circuit cultural deosebit in Cappadocia, regiune care odinioara era faimoasa pentru caii crescuti aici, astfel incat legendele numesc aceasta regiune tara cailor frumosi. In secolul XX a ajuns celebra atunci cand vizitatorii occidentali au descoperit peisajele sale unice.

Un taram sacru, care ascunde biserici in mijlocul rocilor vulcanice, fortarete, labirinturi subterane sau orase stravechi construite sub pamant.

Cappadocia este una dintre cele mai frumoase zone ale Turciei, concurand cu resorturile elegante si plajele intinse de pe Riviera Turceasca, de care va veti bucura la inceputul si incheierea acestui circuit.

Programul pe scurt

Ziua 1 – se va ateriza in regiunea Antalya in cursul serii, cu cazare si cina la hotel de 4*.

Zilele 2, 3 – dupa micul dejun, se va pleca cu autocarul inspre Cappadoccia, aflata la aproximativ 500 km de Antalya. In drum, se va face o oprire la Konya, vechea capitala a seleucizilor, unde se gaseste asezamantul dervisilor rotitori.

Ajunsi in Cappadocia, va veti bucura de ceea ce are de oferit mai bun aceasta zona spectaculoasa, cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri, cat si pentru orasele subterane, vechi de milenii. Aflati aici, doritorii vor putea survola cu balonul vaile Cappadociei la rasaritul soarelui.

Se vor vizita apoi Valea Porumbeilor, care adaposteste cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume; castelul Uchisar; Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira Fairy Chimneys – Hornurile zanelor (formatiuni stancoase cu aspecte bizare); muzeul in aer liber Goreme – complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios. Seara, inainte de cina, doritoii vor putea participa la un spectacol-ritual al dervisilor rotitori.

Ziua 4 – se vor vizita orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor; Pasabag, denumita si Valea Calugarilor, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari; Urgup, unde veti admira cele 3 stanci faimoase in zona; satul Cavusin, cu casele sale construite in piatra; Avanos, faimos pentru arta olaritului. Seara, dupa cina, veti putea participa la o seara turceasca cu dansuri traditionale, spectacol ce se va desfasura intr-o pestera.

Ziua 5 – dupa micul dejun, se va porni inapoi catre Antalya, iar in drum se va face o oprire la Valea Ihlara, unde doritorii pot cobori si traversa canionul de 5 km pentru a admira bisericile rupestre care au facut faimoasa zona Cappadociei. Ultimul popas inainte de ajungerea in Antalya va fi facut la unul din cele mai mari hanuri traditionale (keravan-serai) din Turcia.

Zilele 6, 7, 8 – Le veti petrece in Antalya, urmand ca in ultima zi a excursiei (ziua 8), dupa micul dejun, sa porniti inapoi catre Romania.

Plecari in lunile: martie, aprilie, mai, septembrie, octombrie si noiembrie 2019

Cazare: 7 nopti cu mic dejun si cina la hoteluri de 4*/5*

Transport cu avionul din Cluj-Napoca, toate taxele incluse

Pret: de la 395 euro / persoana, loc in camera dubla

In acest pret nu sunt incluse excursiile optionale.

Pentru rezervari si detalii suplimentare va asteptam cu placere la sediul agentiei Mara International Tour din Bd. Unirii nr. 5, Baia Mare (vis a vis de magazinul Maramuresul), telefonic la 0262.221.038/ 0744.380.184, pe email la info@mara-tour.ro, pe pagina de Facebook www.facebook.com/mara.tour.9/ sau pe website-ul nostru www.mara-tour.ro.

Viseaza si va deveni realitate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.