Cititorii Maramureș Jurnal au decis: Mihai Felician Cerneștean, ”Consilierul județean al anului 2015”

cernesteanCititorii Maramureș Jurnal au decis: Mihai Felician Cerneștean, ”Consilierul județean al anului 2015”

Timp de opt zile, respectiv de luni, 14 septembrie 2015, până marți, 22 septembrie 2015, cititorii ”Maramureș Jurnal” au fost provocați să răspundă unui sondaj de opinie privind activitatea consilierilor județeni din Maramureș (o parte dintre ei), pentru a afla cât de vocali sunt aceștia în Consiliul Județean și câți ar trebui să se regăsească și în mandatul următor. Facem precizarea că s-a putut vota o singură dată, de pe un IP, iar votul s-a închis după ce 1.500 dintre cititorii noștri și-au ales preferatul.

Competiția a fost extrem de strânsă, locul întâi fiind disputat, de-a lungul acestor opt zile, de trei consilieri județeni, doi ai PSD și unul al PNL. Astfel, social-democrații Gabriel Valer Zetea și Cosmin Drulea s-au aflat și ei pe primul loc, însă la finalul celor 1.500 de votanți, prima poziție a revenit liberalului Mihai Felician Cerneștean.

sondajCea mai strânsă bătălie s-a dat, însă, între locurile 1 și 2, ocupate pe rând, în ultimele zile, de social-democratul Cosmin Drulea, respectiv PNL-istul Felician Cerneștean. La închiderea votului, câștigător a fost desemnat Mihai Felician Cerneștean, cu 363 de voturi, reprezentând 24% din totalul votanților, urmat la numai cinci voturi de social-democratul Cosmin Drulea, cu 358 de voturi, reprezentând tot 24% din total.

Pe locul trei s-a clasat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, cu 274 de voturi și un procent de 18% dintre votanți. La 100 de voturi de Gabriel Zetea a venit, pe locul patru, reprezentantul ALDE, Gavril Ardusătan, cu 173 de voturi pentru, respectiv un procent de 12% din total. Locul cinci a revenit tot unui liberal, fost președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Maramureș, Alexandru Deac, care o primit 112 voturi de la cititorii noștri, reprezentând un procent de 7%. Alții, (respectiv alți consilieri județeni din cei 22 care nu au fost prinși în acest sondaj) au fost votați de 101 persoane.

Locurile 7 – 13 au revenit, în ordine, următorilor: Cristian Corin Cherecheș, UNPR, 37 de voturi (2%); Cornelica Ilea, PNL, 21 de voturi (1%); Gyongyike Bondi, UDMR, 20 voturi (1%); Ana Lucreția Moldovan, PSD, 17 voturi (1%); Cristea Pamfil, UNPR, 9 voturi (1%); Ban Vasile, ALDE, 8 voturi (1%).

Ultimul, cel puțin în sondajul nostru, este copreședintele ALDE Sighet, fostul președinte al PC Sighetu Marmației, consilierul județean Sorin Petean, care nu a reușit să aducă decât 7 voturi în favoarea sa, din totalul celor 1.500 exprimate, procentul întrunit de acesta fiind de 0%.

 

Amalia Babici Man

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Intenția publicatiei e una foarte buna , totuși ar fi de menționat un aspect acela ca ar fi trebuit specificat „regulamentul sondajului ” cu mentionarea eventual a perioadei in care se desfășoară acest sondaj sau numărul maxim de voturi pana la care cititorii i-si pot alege consilierul anului.Probalil pe viitor lucrurile pot si făcute mai bine !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.