CJ Maramureș: implementarea proiectului „Dotarea și renovarea cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”!

Implementarea proiectului „Dotarea și renovarea cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”/PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

U.A.T. Județul Maramureș, prin Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, implementează în calitate de beneficiar proiectul intitulat „Dotarea și renovarea cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”, finanțat în cadrul PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta: 12-Sănătate. Investiția: 11. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești Investiția specifică: I1.5: Cabinete de planificare familială.

Beneficiar: U.A.T. Județul Maramureș

Contract de finanțare: nr. 1268/4/CPF/14.02.2023 (semnat de către Beneficiar în data de 07.03.2024 și înregistrat sub nr. 5332/07.03.2024)

Obiectivele proiectului: Obiectivul general propus al proiectului este îmbunătățirea accesului la consiliere a persoanelor, a cuplurilor în planificarea familială, asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuala (BTS).

Implementarea proiectului va duce la consolidarea activității de Planificare Familială prin reducerea timpului de diagnosticare/tratament/validare a vindecării și creșterea adresabilității/accesului pentru toți beneficiarii din județ și zonele limitrofe la servicii de calitate din sfera sănătății reproductive și sexuale, inclusiv pentru beneficiarii din grupurile de risc vulnerabile sau cu nevoi speciale, conform principiului egalității de șanse și tratament.

Rezultate așteptate:
servicii de calitate din sfera sănătății reproductive și sexuale;
consolidarea activității de planificare familială;
reducerea timpului de diagnosticare/ tratament/validare a vindecării;
creșterea adresabilității/accesului pentru toți beneficiarii din județ și zonele limitrofe, la servicii de calitate, inclusiv, pentru beneficiarii din grupurile de risc vulnerabile sau cu nevoi speciale, ca urmare a dotării cu echipamente/aparatură/ dotări medicale specifice/modernizare infrastructură/reabilitare.

Data începerii proiectului: 07.03.2024
Data finalizării proiectului: 30.11.2025

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 125.534,50 lei, inclusiv T.V.A.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 67.472,75 lei (inclusiv T.V.A. eligibil din PNRR – lucrări de renovare/amenajare și mobilier), defalcată după cum urmează:
46.874,00 lei valoare eligibilă PNRR Renovare/amenajare și T.V.A. aferentă în valoare de 8.906,06 lei;
9.825,79 lei valoare eligibilă PNRR Mobilier și T.V.A. aferentă în valoare de 1.866,90 lei.

Valoarea cheltuielilor neeligibile (suportate din bugetul propriu al Consiliului Județean Maramureș) aferente proiectului este de 58.061,75 lei ce include și T.V.A.

Date de contact: CONSILIUL JUDEŢEAN MARAMUREŞ
Adresa: Baia Mare, str. Gheorghe Șincai nr. 46, telefon/fax: 0262 212 110 / 0262 213 945,
E-mail: planificare.pnrr@cjmaramures.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.