CJ Maramureș: O nouă autosanitară, omologată de tip A2, în dotarea Serviciului Salvamont Maramureș!

În aceste zile, echipa Salvamont Maramureș a recepționat o autosanitară nouă, dotată cu echipament special, compatibil cu sistemul de pe elicopterele SMURD, care poate fi folosită în intervențiile din zonele montane greu accesibile.

Autosanitara este dotată cu: targă NATO pliabilă, robot compresii toracice, defibrilator, monitor funcții vitale, oxigen, aspirator secreții, rucsac medicalizat, roof rack cu semnale luminoase albastre, cu lumini de căutare cu telecomandă pe o rază de acțiune de 200 grade, precum și alte echipamente medicale, necesare în intervențiile de salvare.
”Salvatorii montani intervin, în misiunile lor, în zone greu accesibile, iar prin activitatea lor salvează viețile turiștilor și a tuturor celor care iubesc muntele și care, din păcate, au experiențe care le pun în pericol viața. Din acest motiv, investim în dotările pe care echipa Salvamont Maramureș le are, tocmai pentru a veni în sprijinul oamenilor care au nevoie de ajutor, cu echipamente de cea mai bună calitate”, a transmis Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.