CJ Maramureș: Palatul administrativ va intra în reabilitare.Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost semnat!

A FOST SEMNAT CONTRACTUL PENTRU PROIECTAREA ȘI EXECUȚIA PROIECTULUI PRIVIND REABILITAREA PALATULUI ADMINISTRATIV
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a semnat împreună cu domnul Mircea Lețiu, administrator SC EURAS SRL, contractul de proiectare și execuție lucrări pentru proiectul “Reabilitare Palat Administrativ”.
Durata de execuție a proiectului, cu o valoare totală de 109,9 milioane lei, este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Reabilitarea se va realiza la nivelul întregii clădiri, având o suprafață utilă de 11.919,19 mp.
Proiectarea și execuția lucrărilor va fi realizată de către Asocierea SC EURAS SRL (lider de asociere) – SC CONSTRUCȚII ERBASU SA – SC CUBICON INVEST SRL – SC AVRIL SRL.
”Clădirea Palatului Administrativ are nevoie de o reabilitare totală atât a birourilor, a sălilor de ședință care vor putea fi folosite și pentru diferite evenimente culturale, a turnului care va fi deschis publicului pentru vizitare, dar și de reamenajarea spațiilor exterioare unde va fi amenajat și un loc de promenadă pentru cetățeni”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene.
În luna mai a acestui an, Guvernul a adoptat Hotărârea privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al Judeţului Maramureş a clădirii din Baia Mare, strada Gheorghe Șincai 46, în care își desfășoară activitatea peste 13 instituții publice din județ. Astfel a fost soluționată situația juridică a Palatului Administrativ din Baia Mare și pot fi accesate fonduri europene, bani necesari pentru modernizarea și reabilitarea acestei clădiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.