CJ Maramureș: policlinica numărul 2 din Baia Mare întră în reabilitare!

În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, s-a votat proiectul “Modernizare Centru de Recuperare – reparații capitale și amenajări funcționale la Policlinica nr. 2”.
Proiectul, în valoare de peste 60 de milioane lei, va fi finanțat prin Programul Operațional Regional, iar cererea de finanțare o vom depune până la finalul acestei săptămâni.
În Policlinica nr. 2 de pe strada Progresului nr. 17 din Baia Mare, funcționează atât Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, cât și Cabinetul de Planificare Familială care va intra, de asemenea, în reabilitare. Proiectul va fi finanțat prin PNRR, iar astăzi am primit adresa din partea Ministerului Sănătății privind aprobarea finanțării.

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie are în prezent 35 de paturi repartizate pentru: recuperare neurologică, ortopedică, bronho-pulmonară și cardiacă, recuperare reumatologică. În cadrul aceleiași secții avem și partea de spitalizare de zi, baza de tratament. Centru de Sănătate Mintală (CSM) copii, Ambulatoriu integrat copii – neuropsihiatrie, logopedie și psihologie infantilă, Medicina muncii – boli profesionale, funcționează, de asemenea, în cadrul Policlinicii nr. 2 din Baia Mare.
Toate aceste structuri ale Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, care funcționează în Policlinica nr. 2, sunt esențiale pentru maramureșeni și pentru sănătatea acestora.
Proiectul aprobat în ședința de CJ prevede reabilitarea integrală a acestei clădiri, creșterea eficienței energetice a imobilului prin instalarea de panouri fotovoltaice și creșterea gradului de ocupare, prin dotarea cu aparatură de specialitate necesară, având în vedere că cererea este foarte mare, în special pe partea de recuperări medicale.
„Am încredere că prin realizarea acestui proiect vom soluționa și problema supraocupării din cadrul Laboratorului de Recuperare, vom oferi atât pacienților, cât și personalului medical, condiții mult mai bune, la standarde europene. Sănătatea maramureșenilor este cea mai importantă, iar noi, la Consiliul Județean Maramureș, depunem toate eforturile necesare pentru a dezvolta și moderniza infrastructura de sănătate din județul nostru.
Mulțumesc domnului Oros George Alexandru, manager Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare, domnului Gabriel Ștețco, administrator public al Județului Maramureș, colegilor din cadrul Consiliului Județean Maramureș, tuturor celor care au muncit la aceste proiecte, dar și consilierilor județeni pentru susținerea lor.”, a transmis președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.