CJ a spijinit constant dezvoltarea Muzeului Județean de Artă

13006619_925920884171960_6072360680266969889_nGabriel Zetea:  ”CJ a spijinit constant dezvoltarea Muzeului Județean de Artă”

Un dublu eveniment a avut loc vineri, 22 aprilie 2016, de la orelele 14.00, la Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”. Astfel, s-a redeschis publicului larg expoziția permanentă «Centrul Artistic Baia Mare. Repere europene între tradiții și inovații» – într-o formulă „revizuită” și „îmbogățită tematic» – cu peste 19% dintre exponate înnoite: cu achiziții și donații noi, respectiv cu lucrări recent restaurate – toate realizate după iunie 2010. Totodată, a avut loc vernisajul celei de a VIII-a ediții a expoziției tematice temporare: «Arta Dialogului European. Pictura în Noua Colonie Internațională de la Baia Mare». La acest eveniment au participat trei reprezentanți de vârf ai autorităților administrative, respectiv Gabriel-Valer Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș și coordonator responsabil – la acest nivel administrativ – al funcționării muzeului, Cătalin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare și Florin Tătaru, deputat de Baia Mare în Parlamentul României, alături de artiști – de astăzi ai comunității profesioniste, activi în cadrul Centrului Artistic Baia Mare. Au fost prezenți studenți ai Secției de Pictură din cadrul învățământului universitar artistic din Baia Mare, manageri, profesesori și elevi ai Liceului de Arte Baia Mare, specialiști din muzeele băimărene, reprezentanți ai comunității băimărene, prieteni ai muzeului ai și ai culturii maramureșene.

13087835_10206462292103010_1951579222268804620_nTiberiu Alexa:  120 de ani de la întemeierea ”Centrului Artistic Baia Mare”

Tiberiu Alexa, directorul Muzeului Județean de Artă a dorit să mulțumească tuturor celor care au fost alături de reprezentanții muzeului, la acest dublu eveniment public, dedicat aniversării împlinirii a 120 de ani de la întemeierea ”Centrului Artistic Baia Mare”. ”Probabil că am realizat evenimentul principal al anului 2016 de pe agenda expozițională a muzeului nostru. Sperăm ca noua formă a expoziției permanente, cu conținutul înnoit prin peste 60 de lucrări noi sau restaurate, să atragă și să satisfacă publicul în următorii ani. Pentru noi este foarte important faptul că această expoziție permanentă este și o oglindă fidelă a modului în care finanțarea muzeului nostru s-a întâlnit cu performanțe muzeale importante atât în planul îmbogățirii patrimoniului muzeal, cât și din perspectiva managementului expozițional, întemeiat pe valorificarea competențelor profesionale ale specialiștilor de la muzeul nostru de artă”, a declarat Tiberiu Alexa, managerul Muzeului Județean de Artă din Baia Mare.

13012612_10206462289502945_7993361904423486331_nGabriel Zetea: ”Școala Băimăreană de Pictură, un brand distinct în istoria artei românești”

Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean a arătat că instituția pe care azi o reprezintă a spijinit constant dezvoltarea Muzeului Județean de Artă din Baia Mare, prin generații diferite de consilieri județeni. În anul 2012, când a preluat mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, în atribuțiile sale a intrat și coordonarea activității Muzeului Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”. ”Sprijunul acordat de-a lungul timpului de CJ acestui muzeu s-a datorat, în primul rând, activității prestigioase a directorului Tiberiu Alexa și inimoasei echipe din spatele său. Am reușit, în toată această perioadă, să păstrăm o instituție de cultură care face parte din elita românească și am avut, cu toții, un anume gând în minte: consolidarea Școlii Băimărene de Pictură, ca un brand distinct în istoria artei românești. Nu cu resurse financiare semnificative, dar cu multă muncă s-au reușit, în ultimii ani, achiziții importante de lucrări de artă a unor celebri artiști, restaurări deosebite ale lucrărilor de artă din patrimoniul muzeului și participarea sub nume propriu în cadrul unor galerii prestigioase de artă internațională. Meritul aparține echipei muzeului, iar datoria noastră ca autorități județene rămâne aceea de a ajuta și de a pune la dispoziție, în continuare, resursele financiare necesare”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.