COD GALBEN de INUNDAŢII în mai multe judeţe

INGHA a emis o atenţionare COD GALBEN de inundaţii pentru mai multe zone din ţară.

COD GALBEN INUNDATII. Intre 09.05.2016 ora 14:45 – 09.05.2016 ora 21:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinele hidrografice ale râurilor Bratia, Râul Târgului și Argeșel, județul Argeș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul Râul Târgului.

Intre 09.05.2016 ora 16:15 – 09.05.2016 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinul hidrografic al râului Nera, județul Caraș-Severin.

Intre 09.05.2016 ora 16:30 – 09.05.2016 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinul hidrografic al râului Bega, județul Timiș.

Şi ANM a emis o avertizare COD GALBEN de ploi

Intre orele 16:30 si 17:30, in jumatatea de nord a judetului Teleorman ( zona delimitată de localităţile: Silistea, Balaci, Stejaru, Calmatuiu, Mavrodin, Magura, Botoroaga, Silistea, inclusiv municipiile Rosiorii de Vede si Videle se vor semnala grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie ce pot depăşi izolat 20 – 25 l/mp.

Intre orele 16:20 si 18:00, local în judeţul Harghita, mai ales în jumătatea de nord a județului, în zona localităților: Toplița, Sărmaș, Borsec, Tulgheș, Corbu, Bilbor, Gălăutaș, Subcetate, Ditrău, Remetea,­ în județul Mureș, la începutul intervalului mai ales în sud­vestul județului, în zona localităților Târnăveni, Bichiș, Cucerdea, Ogra, Mica, Gănești, Sânăaul, Ungheni, Gheorghe Doja, Cristești, Crăciunești, Iernut, municipiul Tg. Mureș apoi și în restul județului se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni. Fenomene meteorologice asociate: averse de ploaie ce pot depăşi 15 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Intre orele 16:10 si 17:30, local în jumătatea nordică a judeţului Mehedinţi, mai ales în zona localităţilor Orşova, Brezniţa-Ocol, Baia de Aramă, Dr. Tr. Severin, Căzăneşti, Vânju-Mare; local în sud-estul judeţului Dolj, mai ales în zona localităţilor Leu, Teasc, Segarcea, Bârca, Sadova şi Dăbuleni se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, averse de ploaie ce vor depăşi 15-20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului;

Intre orele 16:00 si 18:00, local în jud. Caraș-Severin, îndeosebi în partea centrală și de sud, zona Vărădia – Oravița – Sasca Montană – Bozovici – Băile Herculane – Teregova – Carașova, local în partea centrală a jud. Hunedoara, îndeosebi Lăpugiu de Jos – Hunedoara – Deva – Călan – Băcia – Geoagiu și nord – estul jud. Timiș, îndeosebi zonele Făget – Margina – Pietroasa se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici. Fenomene meteorologice asociate: averse de ploaie care pot cumula 20 l/mp.

Intre orele 15:00 si 17:00, in jumatatea de sud a judetului Arges ( zona delimitată de localităţile Curtea de Arges, Mioveni, Dobresti, granita de est a judetului, granita de sud a judetului, granita de vest a judetului pâna la Moraresti) se vor semnala grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie ce pot depăşi izolat 20 – 25 l/mp.

sursa:romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.