Cod galben de inundații pentru bazinele râurilor Vișeu, Iza, Someșul Mare, Suceava, Moldova

Hidrologii au emis, joi, o nouă avertizare Cod galben vizând creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pentru bazinele râurilor Vișeu, Iza, Someșul Mare, Suceava, Moldova.

Potrivit unui comunicat al Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), avertizarea este valabilă până joi seară la ora 22,00.

„Ca urmare a precipitațiilor cu caracter torențial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informațiilor radar și a precipitațiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de niveluri și debite cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe unele râuri mici din bazinele: Vișeu, Iza din județul Maramureș, bazinul superior al Someșului Mare — județul Bistrița Năsăud, bazinele superioare ale Sucevei și Moldovei — județul Suceava’, menționează INHGA.

Pe de altă parte, râuri din opt județe — Olt, Teleorman, Argeș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Vâlcea și Timiș — se află sub Cod roșu de inundații.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.