COD GALBEN de ninsori abundente de duminică seară. Avertizare de fenomene periculoase de la ANM. HARTA zonelor vizate

COD GALBEN de ninsori abundente de duminică seară. Avertizare de fenomene periculoase de la ANM. HARTA zonelor vizate

ANM a refăcut prognoza pentru următoarele zile şi a anunţat o avertizare de tip COD GALBEN. Un ciclon mediteranean va lovi ţara noastră în următoarele ore, aducând cu el lapoviţă, ninsori, vânt puternic, ploi şi temperaturi scăzute. La munte se va depune strat consistent de zăpadă.

COD GALBEN emis de ANM ÎN INTERVALUL 18 noiembrie, ora 22 – 19 noiembrie, ora 10.00. Se anunţă precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie, zonele afectate fiind Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei.
Un CICLON loveşte România săptămâna viitoare. Ninsorile abundente ar putea închide şcolile

În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.
Nu este singura avertizare a ANM. De duminică seară, ora 22, pânp luni, 19 noiembrie, ora 22 se anunţă ninsori în general moderate și strat de zăpadă în Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei.

 În cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.
De asemenea, între 19 noiembrie, ora 03 – 19 noiembrie, ora 18, vor avea loc intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei. În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.
Notă: Local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania.
Citeste mai mult pe RTV.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.