Cod PORTOCALIU de ploi și ninsori în Maramureș

zapadaAdministrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică – cod portocaliu valabilă pentru Maramureș în intervalul 21 noiembrie, ora 2 – 22 noiembrie, ora 12, fenomenele vizate constând în ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori în zonele montane și submontane.

Prefectul județului, Anton Rohian, a convocat în această dimineață Comandamentul de iarnă, pentru a vedea stadiul de pregătire de reacție a instituțiilor statului în condiții meteo deosebite. Autoritățile se așteaptă ca ninsorile să cadă doar la înălțimi de peste 1.000 metri, la altitudini mai joase fiind așteptate ploi. În ceea ce privește debitele râurilor, majoritatea sunt sub medie și nu se așteaptă probleme pe râurile cadastrate. Sunt posibile ieșiri din matcă ale pârâurilor – afluenți.

În Bazinul Firiza sunt așteptate cantități de apă variind între 53 litri/mp și 69 litri/mp. Direcția Silvică a anunțat faptul că pe DN18 și în pasul Gutâi există oameni pregătiți cu drujbe, pentru a degaja drumul în cazul unor căderi de arbori. În ceea ce privește utilajele, aceastea vor fi pregătite în punctele cheie începând cu această seară.

Cantitatea de material antiderapant pregătită este de 730 tone, cu stocuri repartizate pentru Pasul Gutâi, Baia Mare, Sighetu Marmației, Petrova, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș și Borșa.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.