COD ROŞU ÎN ROMÂNIA! ÎNCĂ NU LE VINE SĂ CREADĂ ASTA

petromPetrom a ieftinit carburanţii comercializaţi în peste 190 de staţii. Astfel, motorina a scăzut sub 4 lei pe litru, într-o benzinărie din România, pentru prima dată în ultimii cinci ani. În fiecare sâmbătă şi duminică, până în 15 aprilie, preţurile carburanţilor coboară în staţiile Petrom cu 6 bani la benzină şi 3 bani la motorină. Preţurile valabile azi şi mâine în staţiile Petrom din promoţie le puteţi vedea mai jos.

Petrom – preţurile valabile în perioada 23 ianuarie 2016 – 24 ianuarie 2016 (ora 23.00).

Cea mai ieftină motorină comercializată într-o staţie Petrom din România costă 3,99 lei/litru. Benzina cea mai ieftină se comercializează în Moldova, la un preţ de 4,43 lei/litru.

În Bucureşti, la staţia din Şoseaua Alexandriei, sectorul 5, motorina standard costă acum4,22 lei pe litru, iar benzina standard costă 4,52 lei pe litru.

La Petrom, pe strada Jiului, la staţia sectorul 1, motorina costă 4,26 lei pentru un litru, iarbenzina 4,56 lei pe litru.

În Odorheiu Secuiesc, motorina costa 3,99 lei/litru, la staţia de pe strada Str. II Rakoczi Ferenc, nr. 25, cea mai ieftină benzinărie Petrom din ţară pentru motorină. Benzina costă 4,61 lei.

În staţia Petrom de pe Şos. Bucureşti – Constanţa, în Slobozia, motorina standard costă 4,13 lei/litru, iar benzina are un preţ de 4,48 lei/litru.

În Moldova, în localitatea Buhuşi, la staţia Petrom, motorina standard costă 4,13 lei/litru, iarbenzina are un preţ de 4,43 lei/litru. Aceleaşi preţuri sunt şi în benzinăriile Petrom din oraşulBacău.

Două treimi din autovehiculele înmatriculate în România folosesc motorina drept carburant. Restul, benzină sau GPL.

Preţul carburanţilor comercializaţi în România scăzut abrupt de la 1 ianuarie 2016, de când a intrat în vigoare noua cotă TVA de 20%. Scăderile au fost de 3,22%, în medie 16 bani pe litru.

Preţul carburanţilor din România este în continuă scădere, de la jumătatea anului trecut, pentru că preţul barilului de petrol s-a prăbuşit, consemnând o scădere de 70% în decurs de un an. Cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, după care se formează preţurile carburanţilor în România, au coborât şi ele, însă nu în aceeaşi măsură. Aici, contează foarte mult şi cursul de schimb leu/dolar, care a crescut, în 2015, anulând parţial efectul benefic al ieftinirii ţiţeiului. În plus, preţul carburanţilor conţine acum circa 58% taxe către stat, deci nu poate urma în acelaşi procent cotaţia barilului de ţiţei. Spre exemplu, o ieftinire de 50% a barilului antrenează o ieftinire a carburanţilor de circa 20%.

sursa:econonimia.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.